BL: hatot vágott a Barca, „felnégyelt” a Bayern

<p>Sok gólt hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája 5. fordulójának keddi játéknapja. Biztos csoportelső a Barcelona és a Bayern, 100 százalékos maradt a Zenit.&nbsp;Videókon mutatjuk a legszebb gólokat.&nbsp;</p>

Az E csoportban rangadót rendeztek, ám a játék képe alapján nem úgy tűnt, hogy egy olasz élcsapat érkezett Barcelonába. A szédítő formában játszó katalánok a Real után az AS Romát is szétszedték. Suárez és Messi két-két gólt lőtt, egyet rúgattak Piquevel és Adrianóval is, az olaszok szépítő találata a 92. percben érkezett. Ha a Barca játékosai jobban odafigyelnek, akár tízet is lőhettek volna az olaszoknak. Győzelmével a Barcelona bebiztosította első helyét a csoportban. A másik találkozón a belorusz Boriszov döntetlenezett a Leverkusennel. A Barca mögött még mind a három csapatnak van esélye a második továbbjutó hely megkaparintására.

Az F csoportban is gálameccseket rendeztek. A Bundesligában száguldó Bayern München négyet lőtt a görög Pireusznak, míg a lassan magára találó Arsenal hármassal küldte haza horvát ellenfelét. A Bayern 12 ponttal vezeti a táblázatot, már biztos csoportelső. A második helyen a 9 pontos Olympiakosz áll, a harmadik 6 ponttal az Arsenal London – két hét múlva Pireuszban csap össze a két gárda, az angoloknak feltétlenül győzniük kell, ha folytatni szeretnék a BL-ben.

A G csoportban váratlanul komplikálódott a helyzet, miután az FC Porto meglepetésre otthon alulmaradt a Kijevvel szemben, míg a korábban szerencsétlenkedő Chelsea négyest vágott idegenben a Maccabinak. Az angol bajnoki címvédő ezzel szintén 10 pontos, akárcsak a Porto, a két csapat két hét múlva Londonban csap össze. Ha a portugálok kikapnak, könnyen ki is eshetnek, ugyanis a Kijevnek keddi győzelme után 8 pontja van, az utolsó körben pedig az abszolút utolsó Maccabi Tel Avivot fogadja.

A H csoportban továbbra is százszázalékos a szentpétervári Zenit. Az oroszok a Valenciát intézték el 2-0-ra. A spanyol csapat ezzel leszorult a harmadik helyre (6 pont), mivel a Gent (7 pont) meglepetésre Lyonban is győzni tudott. Az utolsó körben a Valencia az utolsó Lyont fogadja, míg a Gent a Zenitet.

E csoport
Barcelona–AS Roma 6-1
BATE Boriszov–Bayer Leverkusen 1-1

F csoport
Arsenal–Dinamo Zagreb 3-0
Bayern München–Olympiakosz Pireusz 4-0

G csoport
FC Porto–Dinamo Kijev 0-2
Maccabi Tel Aviv–Chelsea 0-4

H csoport
Zenit–Valencia 2-0
Olympique Lyonnais–Gent 1-2

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?