BL: A Bayern, a Benfica és a Real is továbbléphet

<p>A szerdán pályára lépő együttesek közül a Bayern München, a Benfica és a Real Madrid is bebiztosíthatja a helyét a legjobb 16 között a labdarúgó Bajnokok Ligájában, két fordulóval a csoportkör vége előtt.</p>

A Bundesligában éllovas Bayern ráadásul 250. gólját is megszerezheti a BL-ben, ezt a határt eddig csak három csapat érte el: a Barcelona, a Real és a Manchester United. A bajorok azt a Napolit fogadják, amellyel idegenben 1-1-es döntetlent játszottak. A Bayern legutóbbi tíz hazai európai kupameccséből kilencet megnyert, így szinte minden a németek mellett szól. Kivéve a statisztikát, az olaszok ellen ugyanis nem megy a Bayernnek: a Napolit még soha nem sikerült legyőznie, s otthon csak négyszer nyert az itáliai gárdák elleni 11 fellépésből.

Ha a Bayern begyűjti a három pontot, s a Manchester City nem nyer a Villarreal ellen idegenben, a bajorok már nyolcaddöntősök. A Premier League-ben éllovas és sziporkázó manchesteri együttes a BL-ben még nem bizonyított, a továbbjutáshoz viszont égető szüksége van a sikerre. A Villarreal első pontjaiért küzd, s az első győzelemért angol csapat ellen a BL-ben.

A B csoportban az Inter a Lille elleni diadallal közel kerülhet a legjobb 16-hoz, míg a Trabzon-CSZKA összecsapás kimenetelét illetően nehéz jósolni.

A C csoportban viszont a Benfica-Basel és a Manchester United-Otelul Galati meccs is "fiksz egyesnek" tűnik. A portugálok győzelmükkel már nyolcaddöntősök, s akár csoportelsőként is zárhatnak a jóval esélyesebb angol sztárgárda előtt.

A D csoportban a százszázalékos Real újabb sikerével szintén a 16 közé kerül már most, sőt, ehhez egy döntetlen is elég lehet számára, ha az Ajax nem veri meg a Dinamo Zagrebet. A spanyolok legutóbbi négy meccsükön egyszer sem tudtak nyerni Lyonban, de mostani formájuk alapján véget vethetnek ennek a sorozatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?