Bevált somorjai fegyver

Somorja. Egy héttel korábban drámai fordulat után minimális, legutóbb magabiztos játékkal nagy pontkülönbségű (78:50) győzelmet aratott a női I. kosárlabdaligában a somorjai BK. Szombati áldozata a kassai Cassovia volt.

Somorja. Egy héttel korábban drámai fordulat után minimális, legutóbb magabiztos játékkal nagy pontkülönbségű (78:50) győzelmet aratott a női I. kosárlabdaligában a somorjai BK. Szombati áldozata a kassai Cassovia volt. Peter Kováčik edző a fölényes siker megszületését elemezte: „Nyernünk kellett ahhoz, hogy lépest tarthassunk a legjobb négyesfogattal. Az utóbbi időben sokat foglalkozunk a védekezéssel, az agresszívabb játékfelfogás útját járjuk. Akárcsak az Istrobanka ellen, ezúttal is bevetettük az egészpályás letámadást, és ebből adódóan számtalan labdát szereztünk, ami megalapozta fokozatos felülkerekedésünket. Következetes védekezésünkkel annyira elhúztunk, hogy a kassaiak egy idő után ellenállást sem tanúsítottak. Megörvendeztetett, hogy a fiatalok is megállják a helyüket, Szíjjártó és Horony voltak a csapat legeredményesebbjei. Nem mindenkinek sikerül negyven percen át hatékony egészpályás letámadással védekezni, nekünk most összejött. Ezért nagy örömömre szolgál, hogy fölényes győzelmet arattunk. A hajrában szinte bemutatót tartott a csapatom.”

Végre tíz ember állt Kováčik edző rendelkezésére: „Gyakrabban cserélhettem, ha valakit pályára küldtem, elkapta a fonalat, ezért a pontszerzésből is szinte mindegyik játékos kivette részét. Kiegyensúlyozott csapatom van: a tapasztaltak és elég fiatal ötvözetéből áll, így mindvégig nagy iramban kosarazhatunk.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?