Benyó Niki edzőcipőben és tűsarkúban is a dobogón

Pozsony/Komárom |

<p>Sok nő számára járni sem egyszerű feladat tűsarkú cipőben, hát még futni. Ráadásul versenyen. Bár a húszéves komáromi Benyó Nikolett szerint &ndash; aki nemrégiben megnyerte a fővárosban megrendezett Eva verseny második évfolyamát &ndash; futni talán még könnyebb is magas sarkúban, mint sétálni.</p>

„Két nappal a verseny előtt szereztem tudomást a rendezvényről, azonnal vettem magamnak egy tűsarkú cipőt és már neveztem is. Hét centiméteres sarok volt a minimális követelmény, én 9 centiset vásároltam – mesélte lapunknak az egyetemi hallgató Niki. – Egyáltalán nem hordok magas sarkú cipőt, kicsit tartottam is tőle, milyen lesz, de amikor rajthoz álltam, annyira dolgozott bennem az adrenalin, olyan felfokozott állapotban voltam, hogy nem is tudatosítottam, mi van a lábamon. Mindössze 130 métert kellett futnunk, és mivel a sprintben az egyetlen taktika az, hogy nincs taktika, csupán mindent beleadva végig kell vágtatni a távon, én is ezt csináltam. És nyertem. Bár más versenyen is lettem már első helyezett, ez volt az első, ahol átszakíthattam a célszalagot.” A táv ugyan rövid volt, a futók helyzetét a tűsarkú cipő mellett tovább nehezítette, hogy macskaköves úton jelölték ki a pályát, és bizony többen el is estek. Niki azonban magabiztosan futott, és boldogan vehette át az első helyezésért járó 3000 euró értékű vásárlási és utazási utalványokat. A tűsarkúban futásnak külföldön nagy hagyománya van, és mindig valamilyen jótékonysági akcióval párosul. Szlovákiában az 5 eurós nevezési díjból befolyt 765 eurót a JOJ Alapítványnak ajánlották fel a szervezők; a pénzt a fiatal tehetséges atléta, Nini Abbatantuono támogatására fordítják. Niki a Selye János Gimnázium első évfolyamában kezdett el sportolni. „Mezei terepfutóversenyre vitt a tanárunk, amelyen harmadik lettem, pedig előtte egyáltalán nem edzettem. Sőt az alapiskolában, ha csak lehetett, kibújtam a tornaóra alól – árulta el Niki. – A versenyen elért eredményem alapján aztán megkerestek az Érsekújvári Atlétikai Klubtól, hogy lenne-e kedvem az ő színeikben futni. A 400 és a 800 méter az én számom, de idén januárban, a gútai Vízkereszt versenyen félmaratoni távon lettem második, május elején pedig megnyertem a Komárom–Komárom utcai futóversenyt is.” A futás tehát ma már Niki mindennapjainak része, csupán azt sajnálja, hogy Komáromban nincs megfelelő atlétikai pálya, emiatt szerinte sok tehetséges fiatal elvész.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?