Bent maradtak a komáromiak

KFC

A komáromi KFC II. ligás labdarúgócsapata a hétvégén, két fordulóval a bajnokság befejezése előtt biztosította helyét a második vonalban. A Duna-partiak a 28. fordulóban 1:0-ra nyertek a tőketerebesiek ellen, és 37 pontjukkal a tabella 8. helyére ugrottak. Ezzel biztossá vált, hogy elkerülik a kiesést.

A mérkőzést mindkét csapat óvatosan kezdte. A 7. percben a vendégek kapusa Matics helyezett szabadrúgását öklözte vissza a mezőnybe. Hasonlóan ígéretes hazai helyzet adódott a 18. percben is, amikor Matics szabadrúgása süvített el a léc felett. A komáromi fölény a 33. percben egy kihagyott ziccerbe torkollott. Nurkovics lapos keresztpasszát gurította a kapufa mellé a jól érkező Popovics a túloldalon az ötös sarkáról. Az első játékrész utolsó öt perce a komáromiaké volt, amire a vendégek durva játékkal reagáltak, igaz, erre rá is fizettek. A 42. percben egy bal oldali támadásnál Duda pontos átadását Nurkovics a 16-oson belül mellel tette maga elé, a következő pillanatban egy védő földre lökte a hazaiak centerét, a játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Matics értékesítette – 1:0.

Az enyhe, de végig kitartó komáromi fölény a második félidőben is folytatódott. A 49. percben Nurkovics foglalkoztatta komolyabban a vendégek kapusát, majd néhány perccel később az örökmozgó Mészáros András teremtett gólhelyzetet jobb oldali beadásával a berobbanó Dudának, akinek csukafejese centiméterekkel kerülte el a bal alsó sarkat. A komáromi gólhelyzetek igen, de a gólok nem szaporodtak a meccs végéig. A szép számú közönség így is gyakran jutalmazta tapssal Mészáros András élvezetes szereléseit, Matics pontos osztogatásait és nem utolsósorban Marcel Ondruš labdabiztos beavatkozásait a Duna-partiak védelmének tengelyében. A komáromiak utolsó, ötödik gólhelyzetét a hatékony Matics, Nurkovics duó hozta össze, de a góllövő lista ötödik helyén álló Nurkovics – 14 góljával – ezen a meccsen nem zörgette meg a hálót. A keletiek az utolsó öt percben mindent megtettek az egyenlítésért, a hazaiak meg azért, hogy ez ne sikerüljön nekik.

A hálás szurkolótábor vastapssal köszönte meg kedvenceik felfelé ívelő játékát és látható igyekezetét, különösen az idény tavaszi részében Olejník edző vezetése idején, s természetesen a bennmaradást a II. ligában. Jozef Olejník arca sugárzott az örömtől, s az első mondata a meccs után az volt: „Teljesítettük a kitűzött célt, bent maradtunk!”

Jóba Mihály

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?