Bénesék hat perc alatt behúzták az Eb-selejtezőt

Somo

Az első hat percben három gólt lőve, izgalommentesen gyűjtötte be a három pontot Szlovákia a Liechtenstein elleni labdarúgó-selejtezőn Pozsonyban.

Francesco Calzona, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya öt helyen is változtatott a portugálok elleni (0:1) kezdőcsapathoz képest. Kucka helyére bekerült a Hamburgban bomba formában játszó Bénes László. Mellette Mak, Boženík, Gyömbér és Tomič is ott lehetett a pályán a Nemzeti Futballstadionban a kezdő sípszó pillanatában.

Aki ekkor még a helyét kereste a 13 679 néző közül, bánhatta, egy gyors szlovák felívelés után Boženík csúsztatott Hanckóhoz, aki csatárokat megszégyenítő magabiztosággal emelte át a liechtensteini kapust a 16. másodpercben - 1:0.

A fenti mondatot még be sem fejeztük, már fogalmazhattuk az újat, a 3. percben két lövőcsel után Ondrej Duda a tizenhatos vonaláról talált a kapuba - 2:0. Aztán jött a deja-vu: 6. perc, Róbert Mak, 3:0 (a gólpasszt Bénes jegyezte).

A liechtensteiniek a pénteki selejtezőn is gyors gólváltásba keveredtek a bosnyákokkal (a 21. percre ki is alakult a 2:1-es végeredmény Dzekóék javára), de akkor végig lőtávolban maradtak. Ezúttal viszont csak Haraslínon múlott, hogy tíz perc alatt nem lett közte négy.

Aztán persze törvényszerűen "megnyugodott" a meccs. Továbbra is nagy volt a hazaiak fölénye, a vállalkozókedv pedig mindenkiben megvolt, Hancko például több időt töltött a hercegségbeliek kapuja előtt, mint a védelemben (Haraslínnak nem is igazán fűlt hozzá a foga, hogy hátrahúzódjon a helyére, amikor egy alkalommal Calzona a partvonal mellett állva oda irányította).

A második félidőben is folytatódott a kevésbé attraktív labdázás.

A maroknyi liechtensteini szurkoló - a megnyitatlan vendégszektor helyett a hazai nézők közé vegyülve - időnként erőteljes bekiabálásokkal hallatott magáról, a legkitartóbb skandálót a környékbeliek meg is tapsolták.

Változást a játék képébe a cserék sem hoztak, a legérdékesebb momentum egyike az volt, hogy Hrošovský néhány másodperc alatt besárgult, akit később De Marco is lemásolt.

Egy-egy kósza füttyszót leszámítva alapvetően békés meccsnéző hangulat uralkodott a kellemes pozsonyi hétfő estén. Időnként erőteljesebben is felhangzott az újabb gólt követelő rigmus, de a szlovák válogatott bár ment előre, már nem tudott annyira felpörögni, mint a meccs elején. Maradt a 3:0, Bénesék a továbbjutást érő második helyen állnak a tabellán.

 

 

 

 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?