Bénes László: Gyűlnek a gólpasszok, de több gólt szeretnék

Bénes

Több hétig harcképtelen volt a téli felkészülés során, de a tavaszi szezont két gólpasszal kezdte a Bundesliga II-ben feljutásra pályázó Hamburg labdarúgócsapatában. A doborgazi Bénes Lászlót egyéni céljairól, edzőjéről és új magyar csapattársáról is kérdeztük.

Az őszi szezon sikeres zárása után a téli felkészülés során egy sérülés miatt hiába kerestük a nevét a HSV összeállításában.

Szinte a teljes ősz során alapembernek számítottam, a leghangsúlyosabban pont a szezon végén, amikor az utolsó négy meccsen egyaránt kezdő voltam. Biztos vagyok benne, hogy ez a folytatásban sem fog változni. Annyi történt, hogy volt egy kisebb izomsérülésem a felkészülés alatt, ami miatt pont azt a két-három hetet kellett kihagynom, amikor a legkeményebbek voltak az edzések. Ezért nem játszottam az egyik januári edzőmeccsen sem, és úgy gondolom, csakis ez az oka, hogy az első két tavaszi fordulóban még nem voltam a kezdőcsapat tagja.

Mindkét eddigi tavaszi bajnokin csereként állt be, és mindkét mérkőzésen gólpasszt jegyzett. Akkor a formával nincs gond?

Ami a statisztikát illeti, a gólpasszok gyűlnek, már nyolc van belőlük (ebben a mutatóban Bénes László jelenleg a Bundesliga II legjobbja – a szerk.). Ezen kívül lőttem két gólt, de mindenképp többet szeretnék, mert a lehetőségeim eddig is megvoltak rá. Biztos vagyok benne, hogy a góllövésben javulni fogok, mert kifejezetten gyakran kerülök helyzetbe.

A legutóbbi fordulóban, a Rostock ellen pont a frissen igazolt magyar válogatott támadónak, Németh Andrásnak adott gólpasszt. Milyen játékosnak tartja őt? Andris meglepődött, amikor megtudta, hogy van magyar csapattársa?

Tudott róla, a nevemből is kikövetkeztethette. Az első naptól kezdve magyarul szólunk egymáshoz. Sokat segítek neki, mert még nem beszél jól németül – például, ha az edző beszél a csapathoz, vagy ha mítingünk van, akkor fordítok neki. Nagyon jó srác, és a pályán is nagyon ügyes. Szerintem remek erősítés a klub számára, sok potenciál van benne. Jól mutatkozott be, és a csapat már befogadta.

A Hamburg egyértelmű célja a feljutás a Bundesligába. A csapat jelenleg második a tabellán, két ponttal lemaradva a Darmstadt mögött és négy ponttal a harmadik Heidenheim előtt, amellyel pont szombaton csap össze. Mik a kilátások?

Igen, a feljutás a célunk, és egy kulcsfontosságú mérkőzés vár ránk. A Bundesliga II-ben sok csapat ellen nagyon nehéz játszani, itt sokan nem a technikás fociról híresek, hanem inkább a küzdésről, a hajtásról. A Heidenheim jó kis csapat, de nekünk idén teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, vagy hogy otthon vagy idegenben játszunk. Mindig a győzelem a célunk.

Tim Walter vezetőedző irányításával a csapat tavaly az osztályozón bukta el a feljutást, de a klub bizalmat szavazott neki erre a szezonra is. Vele milyen a kapcsolata?

Már a 2018/19-es szezon során megismerkedtem vele, amikor a Holstein Kielt irányította, és épp ott szerepeltem kölcsönjátékosként. Azt kell tudni róla, hogy egyéni taktikája van, és bárki is az ellenfél, ha megy a játék, ha nem, tartja magát az elképzeléseihez. Jól állunk és eredményesek vagyunk vele. Ilyen csapattal egyértelműen az első hely a célunk. Nem elégszünk meg a második hellyel sem, arra fókuszálunk, hogy megnyerjük a bajnokságot.

Mik az egyéni céljai a tavaszi szezonra?

Számokban nem gondolkodok, az a legfontosabb, hogy a feljutást gólokkal és gólpasszokkal segítsem. Természetesen a válogatott is ott van a szemem előtt. Úgy érzem, Francesco Calzona szövetségi kapitány számít rám. A márciusi meccsek nagyon fontosak lesznek számomra – illetve számunkra, hiszen kitűztük a célt, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?