Bayern–Barca csúcsderbi

<p>Nyon. Nem lesznek házi elődöntők a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a tavalyi döntős Bayern München az FC Barcelonával, a Borussia Dortmund pedig a Real Madriddal került össze a négy között.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A tegnapi sorsoláson kiderült, hogy mindkét német csapat odahaza játssza az első meccsét. A Bayern tavaly a Real Madriddal vívta az eldöntőt, s jutott fináléba, ezúttal viszont a másik spanyol sztárcsapat vár rá.

„A Barca irányadó csapat Európában, az elmúlt években többször is megnyerte a BL-t – nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok vezérigazgatója. – A folytonosság és a minőség az, amiben a legjobb a kontinensen. 2009-ben 4:0-ra kikaptunk tőle, most azonban megmutatjuk, hogy sokat fejlődtünk azóta.” Rummenigge hozzátette, nem kérnek segítséget Pep Guardiolától, a Barca volt trénerétől, aki nyártól ül le a bajorok kispadjára.

„Két nagy csapat küzd meg egymással az elődöntőben. A két együttes különböző stílust képvisel, mi azt fogjuk játszani, amit tudunk és szeretünk. Nagyon boldogok lennénk, ha pályára léphetnénk egy olyan nagyszerű stadionban, mint a Wembley” – mondta Andoni Zubizarreta, a Barcelona sportigazgatója.

A két klub eddig hatszor találkozott egymással európai kupákban, a mérleg (3-2-1) a németek számára kedvezőbb.

A másik párharc külön érdekessége, hogy ősszel egy csoportban szerepelt a Dortmund és a Real, s akkor a németek örülhettek: otthon 2:1-re győztek, idegenben pedig 2:2-es döntetlent értek el, s ezzel megnyerték a kvartettet.

„Igen, ebben az idényben kétszer már volt szerencsénk a Dortmundhoz – mondta a sorsolás után Emilio Butragueno, a madridiak korábbi kiválósága. – Minden tiszteletet megérdemel a német együttes, de remélem, ezúttal a Realnak sikerül legyőznie.”

„A spanyolok nem félnek tőlünk, de tisztelnek minket, ebben biztos vagyok – fogalmazott Hans-Joachim Watzke, a Borussia vezérigazgatója. – Szerintem nem befolyásol semmit, hogy hazai pályán kezdünk a párharcban. Számunkra ez egy mese, sokat nyerhetünk és nincs mit veszítenünk.”

A két egyesület eddigi hat egymás elleni találkozójából csak a tavaly októberi csoportmeccsen született meg az első német siker. A kieséses szakaszban legutóbb az 1998-as elődöntőben találkozott egymással a Dortmund és a Madrid, s akkor a későbbi BL-győztes Real Jupp Heynckes vezetésével verte (2:0, 0:0) a címvédő BVB-t.

Az elődöntő első mérkőzéseire április 23–24-én, a visszavágókra pedig április 30-án és május 1-jén kerül sor. A döntőt május 25-én, a londoni Wembley Stadionban játsszák. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?