Bayern: 2 mérkőzés, 14 gól

<p>Az egyiknek sikerült, a másiknak nem: a Bayern szenzációs játékkal fordított az első meccs 0:1-e után, az Internazionale is nyert, de kevesebb idegenben lőtt gólja miatt a nyolcaddöntőben búcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligájától.</p>

Egy héttel ezelőtt a Barcelona kapcsán zengett ódákat az európai futballsajtó, most pedig a Bayern Münchené a dicsőség. Sőt, a bajor gárdának még sikerült is túlszárnyalnia a katalán sztárcsapatot – a Barcelona 7:1-es leverkuseni győzelmére a Bayern 7:0-val válaszolt, a szenvedő alany ezúttal a Basel volt. Jupp Heynckes csapata tökéletesen futballozott, ha Robben, Ribéry, Schweinsteiger és Gómez egyszerre játszik bombaformában, akkor szinte garantált a mészárlás az Allianz Arenában. Márpedig a kulcsemberek magukra találtak, a néhány héttel ezelőtt eltemetett Bayern feltámadt, és egymás után két meccsen szerzett hét gólt, előbb a Hoffenheim, majd a svájci gárda ellen.
Maradva a hetes szám bűvöletében:Gómezaz említett két mérkőzésen hét gólt lőtt, hármat a Hoffenheimnek, négyet a Baselnak. Ez már-már Messi-szint, de amikor az argentint – aki múlt héten ötször volt eredményes a Leverkusen ellen – emlegették fel neki a meccs után, azonnal hárított. „Sosem leszek olyan jó, mint Messi, még csak próbálkoznom sem érdemes. Teljesen más futballista, mint én. Számomra ő a tökéletes labdarúgó” – válaszolt az összehasonlításokra Gómez, pedig lenne oka neki is a büszkeségre, a BL főtábláján már 10 gólnál jár, s az idei 36 tétmérkőzésén 34-szer volt eredményes.
A Bajnokok Ligája kieséses szakaszában a 7:0 rekordgyőzelemnek számít, és a svájciak nem is akarnak mentegetőzni a katasztrofális végeredmény miatt. „A végén már csak az órát néztük, és azért imádkoztunk, hogy minél hamarabb leteljen a kilencven perc” – ismerte be Marco Streller, a vendégek egyetlen játékosa, aki a mérkőzésen eltalálta a Bayern kapuját. Ugyanez a hazaiaknak 16 alkalommal sikerült.
A Bayernhez hasonlóan az Internek is 0:1-ről kellett volna fordítania a Meazzában a Marseille ellen – azonban kvalitás és jó forma hiánya (valamint a Baselnél jóval erősebb ellenfél) miatt ez nem sikerült. A végig kétségbeesetten harcoló milánóiak a hajrában kicsikarták ugyan a hosszabbítást érő gólt, ám a csereként beállt Brandao még a rendes játékidő 92. percében véget vetett az álmaiknak egy jól eltalált lövéssel. Ezután az Inter még betalált ugyan tizenegyesből, de ez már kevés volt, Proenca bíró Pazzini találata után, a 96. percben lefújta a meccset.
A Marseille a rendes játékidő során nem lőtt gólt, mégis túlélte a párharcot: hazai pályán az OM a 93. percben szerezte meg a végül továbbjutást jelentő találatát. „Különösen a milánói góljuk jött a semmiből. A kilencven perc során egyáltalán nem forgott veszélyben a kapunk” – búsult Javier Zanetti, az Inter csapatkapitánya. S bár a Marseille nem nyűgözött le senkit a párharc során, az Inter még ennyit sem tett le az asztalra, néhány helyzeten kívül sokra nem jutott a francia csapattal szemben. Deschamps gárdája ügyesen tartogatta a labdát, a marseille-i tréner szerint „az olaszos stílus” segített az Inter legyőzésében. „Amikor beállítottam Brandaót, azt mondtam neki, gólt fog rúgni” – fényezte magát a francia edző, aki ezek szerint jósdát is nyithatna. A brazil négy perccel a beállítása után döntötte el a párharc sorsát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?