Bartal-ötös Tallóson

régiófoci

Gólfesztivál zajlott vasárnap délután a tallósi futballpályán, ahol a nyugat-szlovákiai VI. Hummel Fociliga déli csoportja idényzáróján a Felsőszeli/Tallós együttese 12:1 arányban hengerelte le a pusztafödémesiek alakulatát.

A házigazdák az előző két bajnokin gólképtelenek voltak, a csallóközcsütörtökiek vendégeként 0:1-es, Jányokon pedig 0:3-as vereséggel zártak. Ezúttal azonban kiszakadt a gólzsák, csúfos vereséget mértek mátyusföldi riválisukra.

„Csallóközcsütörtökben ziccerek sokaságát puskáztuk el, Jányokon rossz teljesítményt nyújtottunk. Legutóbb pedig szinte az összes góllal kecsegtető helyzetünket kihasználtuk. Még csak azt sem mondhatom, hogy harmatgyenge ellenfelet vertünk. A legutóbbi mérkőzésen meglátszott, hogy ismét csatasorba állt játékmesterünk, Vlado Fuják” – ecsetelte a találatokban bővelkedő idényzárót, valamint a gólfesztivált megelőző gólínséget Johancsik Patrik, a 29 ponttal a tabella második lépcsőfokán telelő együttes trénere.

Korábban a bősiekkel a kerületi bajnokság legalsóbb osztályából a legfelsőbb szintig menetelt. Szusszanásnyi pihenő után nyáron érkezett új állomáshelyére. Röviddel azt követően, hogy a galántai területi bajnokság tallósi győztese egyesült a felsőszeliekkel.

„Ha a szezon rajtja előtt valaki azt mondta volna, hogy ősszel 29 ponttal zárunk, akkor biztosan kinevetem. Az indulásnál nehézségekkel, sérülésekkel szembesültem. Szétesett a középpályánk. Kevesen, 14-en vagyunk. Egyébként egy működőképes projekt alapjait raktuk le, új csapatot építünk. Ebben a rutinos futballisták mellett bizonyítási lehetőséget kínáltunk a Mátyusföldi Fociakadémia tehetségeinek. Fokozatosan rendeztük a sorokat, gyűjtöttük a pontokat, a Szlovák Kupában is sikerrel vettük az akadályokat. Hetente három edzéssel készültünk a mérkőzésekre. Sokat nyomott a latban a jó csapatszellem, a jó feltételek, a tisztségviselők segítsége. Mindenki nagyon igyekezett. Két község, Felsőszeli és Tallós futballpályáján játszottuk a mérkőzéseket, ami nem okozott gondot. Mindkét helyszínen jól éreztük magunkat. Arra törekedtünk, hogy játékunkkal örömet szerezzünk a futballhíveknek. Érzésem szerint sikerrel jártunk. Az álomszép őszi szezon kicsúcsosodását egyértelműen a DAC elleni kupacsata jelentette” – értékelte a sikerekben, élményekben bővelkedő fociőszt az ambiciózus szakember.

A Johancsik-legénység ősszel ugyan a második helyen vonul téli pihenőre, de két mutatóban elsőséggel is büszkélkedhet. A legtöbb találatot, szám szerint 38-at szerezték, mezüket viseli a mezőny legeredményesebb futballistája, Bartal Erik. A nevezett 11-szer talált az ellenfelek kapujába, a pusztafödémesiek elleni meccsen ötször (!) volt eredményes. Az első játékrészben tíz perc leforgása alatt mesterhármassal került rivaldafénybe.

„Az őszi idény 3. fordulójában, amikor az a hír járta, hogy a pusztafödémesiek kiléptek a bajnokságból, elmaradt a mérkőzés, most nem sejtettük, mire számíthatunk. Azt viszont tudtuk, hogy egy héttel ezelőtt a balonyiakat, a 11. fordulóban pedig a csallóközcsütörtökieket győzték le. Ami bennünket illet, a két vereséget követően nagyon ki voltunk éhezve a győzelemre. Ez látszott az egész csapaton. Betartottuk edzőnk taktikai utasításait. Arra ösztökélt bennünket, hogy a kezdőrúgástól ne engedjük lélegzethez jutni az ellenfelet. Javunkra vált, hogy biztos vezetésünk tudatában sem álltunk le, további gólokat akartunk rúgni. Ami engem illet, nem emlékszem hasonló góltermésre. Menet közben formálódunk, a 2. hely nagyon jónak mondható. Tavasszal arra koncentrálunk, hogy a rájátszásban a bajnoki címért küzdő négyesben legyünk. Ha nem jön közbe sérülés, akkor megpályázom a gólkirályi címet” – fogalmazott a rutinos befejező csatár, Bartal Erik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?