Barcelonára figyel földrészünk

Pozsony. Nincs megállás a klubcsapatok kupatornáján, a május 15-i döntőig szinte hetente lesz forduló. Ma négy mérkőzésre kerül sor, ezek közül kiemelkedik a Barcelona–AS Roma összecsapás.

Janker (balról) fejpárbaja egy korábbi találkozón. Vajon ma hogyan szerepel a BL-ben csapata, a Bayern?TASR/AP-felvételA Bayern München csapatának nem nagyon megy a Bundesligában, ezért csak a táblázat ötödik helyén áll. Kahn és társai azonban az utóbbi mérkőzésen már javulásról tettek tanúságot, Freiburgban legyőzték a helyi együttest, a két gólt két légiós lőtte, a francia Lizarar- és a brazil Elber. Ez felbuzdította a bajorokat, s a BL meglepetéscsapatának, a Boavista Portónak a pályáján minimum döntetlent szeretnének elérni, ami azt jelentené, hogy továbbra is veretlenek maradnak az A-csoportban. A csoport másik mérkőzésén az FC Nantes az angol mamutklubot, a Manchester Unitedet fogadja. A franciák a bajnokság legutóbbi fordulójában saját pályájukon szenvedtek 1:0-ás verességet az Olympique Lille együttesétől, s ha hasonló eredményt érnek az esélyesebb angolok ellen, akkor a BL három fordulója után továbbra is pont- és gólnélküliek lesznek. Egyébként a Nantes a francia bajnokság 15. helyén áll, még mindig kiesési gondjai vannak. De tudjuk, más a hazai bajnokság, és megint más a nemzetközi kupatorna.

Nem vitás, a mai nap slágermérkőzése a B-csoportban lesz, az FC Barcelona az AS Roma együttesét látja vendégül. A katalánok azt mondják, hazai pályán már nem veszthetnek pontot (tavaly decemberben a második szakasz második fordulójának összecsapásán csak 2:2-es döntetlent értek el a Galatasaray Istanbul ellen), nem szeretnék, ha gondjaik lennének a negyeddöntőbe jutással. Ismerjük azonban az olaszokat, nem könnyen adják meg magukat. Nem titkolják, a döntetlennel is elégedettek lennének, ami azt jelentené, Batistuta, Totti és társai számára, hogy a harmadik döntetlent érnék el a BL második fázisában. Úgy tűnik, az olasz együttesnek tetszenek a döntetlen eredmények, hiszen a legutóbbi bajnoki meccsen, Bresciában gól nélkül végződött az összecsapása.

A B-csoport másik találkozóján az FC Liverpool egyértelmű esélyese a Galatasaray Istanbul elleni mérkőzésnek. A liverpooli futballisták célja a győzelem, hogy így elkerüljenek a táblázat utolsó helyéről. Bizonyos előnyt jelent az angol csapat számára, hogy a törökök együtteséből hiányozni fog két eltiltott labdarúgó, Hakan Ünsal és Alberto Capone, akik nem is utaztak a szigetországba. (sr)

A Bajnokok Ligájának mai műsora – A-CSOPORT: Boavista Porto–Bayern München, FC Nantes–Manchester United.

Az állás:

1. Manchester Utd. 2 1 1 0 4:1 4

2. Bayern 2 1 1 0 2:1 4

3. Boavista 2 1 0 1 1:3 3

4. FC Nantes 2 0 0 2 0:2 0

B-CSOPORT: FC Barcelona–AS Roma, FC Liverpool–Galatasaray Istanbul (minden mérkőzés 20.45 órakor kezdődik)

Az állás:

1. FC Barcelona 2 1 1 0 5:3 4

2. AS Roma 2 0 2 0 1:1 2

3. Galatasaray 2 0 2 0 3:3 2

4. FC Liverpool 2 0 1 1 1:3 1

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?