Bárányos Angliába megy?

Július 30-án rajtol a magyar élvonalbeli futballbajnokság 2005-2006-os évadja. Tegnaphoz hasonlóan ez alkalommal is nyolc csapat háza táján néztünk körül.

Győr

Bárányos Zsolt (balról) nagyszerű idényt zárt, nem véletlen, hogy a Sopron válogatott középpályása azt tervezi, kipróbálja magát egy külföldi bajnokságbannb1.hu-felvéteA győri játékosállományban nem várhatók jelentős változások. Stark szerződését 2010-ig, Priskin Tamásét pedig 2009. június 30-ig meghosszabbították. Bizonytalan ellenben Kenesei sorsa. A 26-szoros válogatottnak, akit szerződése még egy évig a kínai Kuoanhoz köt, lejárt a féléves kölcsönadása, de a labdarúgó nem kíván visszatérni az ázsiai országba, inkább nyugatra menne. Eldőlt, hogy Pomper Tibor távozik. Több élvonalbeli játékos is jelezte, szívesen igazolna a zöld-fehérekhez.

Sopron

Nyolc labdarúgónak jár le a szerződése. Lazics, Bárányos, Fehér, Balaskó, Hanák, Pintér, Sira , valamint Sifter marad átmenetileg szerződés nélkül, igaz, a felsoroltak közül többel is tárgyal a vezetőség. Bonyolultabb Szabó Ottó helyzete, aki a Rapid Wien labdarúgója, amely kölcsönadta őt az MTK-nak, s a középpályás a fővárosi kék-fehérektől került Sopronba. Bárányos Zsoltot angol csapat csábítja, de elképzelhető, hogy Sopronban marad.

Zalaegerszeg

Kocsárdi, Babati, Csóka szerződése lejár, Andorka visszatér Debrecenbe. A Ciprusra távozó Gellei Imre utódja a legutóbb Pécsett dolgozó Nagy Tamás lehet.

FC Fehérvár

Az FC Fehérvárnál eddig senki sem jelentette be, hogy távozna. Ami a szakmai stábot illeti, Csertői Aurél és munkatársai szerződése még plusz egy évre szól. Hogy milyen csapattal dolgozhatnak majd az edzők, az még kérdéses, hiszen Székesfehérvárott továbbra sincs új főtulajdonosa a labdarúgó kft.-nek.

Diósgyőr

Mivel egyelőre az sem dőlt el, hogy ki működteti a jövőben a futballvállalkozást (Kuti István tulajdonos hetek óta tárgyal a vevőjelöltekkel), nehéz informálódni a szakmai elképzelésekről. Az együttes tagjai június 21-én találkoznak, s akkor kezdődik a felkészülés. Új labdarúgók érkezéséről egyáltalán nem hallani.

Vasas

Az UEFA-Intertotó-kupa miatt már tegnap edzésbe álló Vasasnál a korábbi találgatásokkal ellentétben Egervári Sándor kezében marad a karmesteri pálca. Az más kérdés, hogy a játékoskeretben jelentős változások várhatóak: anynyi már bizonyos, hogy a lejárt szerződésű futballisták közül Schultznak, Tóth Andrásnak, Poszának újabb szerződést kínálnak a vezetők. Az új játékosokkal (magyarokkal és külföldiekkel...) folynak a tárgyalások.

Tatabánya

Az élvonal egyik újoncánál valamennyi játékosnak élő szerződése van. A végleges keret a napokban alakul ki.

Rákospalota

A másik újoncnál, a REAC-nál eldőlt, hogy Nyerges, Csopaki I, Horváth Gábor, Horváth Tamás, illetve Virágh a jövőben is kék-sárga szerelésben lép pályára. Azokkal akiknek a nyáron lejár a szerződésük, a vezetők már szóban megegyeztek. A keret egy-két héten belül teljessé válik. (ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?