Bánat és felháborodás

Brüsszel. A belga lapok elragadtatottan ünnepelték csapatuk Brazília elleni nagyszerű teljesítményét és egyöntetű felháborodással ítélték el a Wilmots szabályos gólját érvénytelenítő játékvezetői ítéletet, ami mögött több lap a FIFA nagyágyúinak a kis országokat sújtó régóta ismert intrikáját sejti.

Brüsszel. A belga lapok elragadtatottan ünnepelték csapatuk Brazília elleni nagyszerű teljesítményét és egyöntetű felháborodással ítélték el a Wilmots szabályos gólját érvénytelenítő játékvezetői ítéletet, ami mögött több lap a FIFA nagyágyúinak a kis országokat sújtó régóta ismert intrikáját sejti.

A Le Soir szerint szégyen, hogy a FIFA ilyen képességű játékvezetőre bízhatott egy ekkora jelentőségű mérkőzést.

„A belga szövetség helyében mi nem haboznánk, s már csak a forma kedvéért is, erélyes tiltakozással élnénk a nemzetközi szövetség svájci székhelyén. Mert nem ez az első eset, hogy Belgiumot ilyen csúnyán megfosztják a sikertől. 1990-ben Anglia ellen a hosszabbítás 119. percében a dán Mikkelsen adott az angoloknak egy jogtalan szabadrúgást, amiből Platt belőtte a győztes gólt. Négy évvel később Chicagóban a svájci Röthlisberger, akit utána örökre eltiltottak a bíráskodástól, a németekkel játszott meccsen nem adott meg a belgáknak egy nyilvánaló büntetőt... Feltehetjük a kérdést, hogy mindez véletlen-e? Nemcsak a játékvezetés volt tegnap ellenünk, hanem a szerencse sem mosolygott ránk.”

A La Derniere Heure/Les Sports kiemelte, hogy a jamaicai bíró már a szünetben, a videofelvétel megtekintése után maga is elismerte Wilmots-nak, hogy tévedett, amikor nem adta meg szabályos gólját. „Soha nem fogjuk megtudni, mi a végeredmény, ha Prendergast megadja kapitányunk szabályos gólját. Logikusan csak arra lehet következtetni, hogy ez esetben Brazília sokkal nehezebben kerekedik felül, sőt, akár a vörös ördögök juthattak volna tovább. Ha nem is állítható, hogy a játékvezetők olyan eligazítást kapnak, hogy védjék a legnagyobbakat, mert ez túl súlyos dolog lenne, az bizonyos: kemény, gyakran közvetett erkölcsi nyomás alatt állnak, hogy a szép tornát ne fosszák meg túl hamar legtekintélyesebb résztvevőitől, akik vonzzák a közönséget. Meglepetés volt már bőven Argentina, Franciaország és Portugália kiesésével. A szervezőknek ennyi elég. Elképzelhető, mekkora erkölcsi nyomás nehezedik egy kis játékvezetőre, ha egy szép napon szemére hányják, hogy kiejtette Brazíliát...”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?