Balszerencsés vendégek

Pozsony. A futballban nem mindig a jobbik csapat szerzi a pontot, pontokat. ĺgy volt ez tegnap is a Petržalka–Trenčín I. ligás mecs-csen. A sereghajtó vendégek szép, kombinatív, támadó labdarúgással rukkoltak ki a Duna jobb partján, s tulajdonképpen a balszerencsének köszönhetik, hogy pont nélkül távoztak.

Pozsony. A futballban nem mindig a jobbik csapat szerzi a pontot, pontokat. ĺgy volt ez tegnap is a Petržalka–Trenčín I. ligás mecs-csen. A sereghajtó vendégek szép, kombinatív, támadó labdarúgással rukkoltak ki a Duna jobb partján, s tulajdonképpen a balszerencsének köszönhetik, hogy pont nélkül távoztak. Mert biztosan másképpen, kedvezőbben alakul számukra a végeredmény, ha a gólerős Fabuš a 9. percben nem a kapufára lövi a tizenegyest (Čobej kapus az eset előtt elhúzta a csatár lábát), vagy ha a labda befelé pattan, nem pedig a hálóőr kezébe. Ahogy általában a kihagyott helyzetek után lenni szokott, jött az ellenfél és „büntetett”: a labdával és labda nélkül is eszeveszetten gyors Suchánek megindult a saját térfeléről, óriási sprintet vágott ki a jobb oldalon, beívelt labdája a kapu mellé tartott; Smak nem így látta, és kivetődve a hálóba ütötte (22.). Ettől a perctől kezdve változatos, izgalmas, nívós játék zajlott a pályán, mindkét oldalon adódtak helyzetek, de gól csak a 37. percben született, egy szögletrúgás után több passzt követően a cseh Ševinský fejjel talált a hálóba. A vendégek nem hagyták ennyiben, a kiválóan játszó Fabuš „forintos” labdával szöktette Stašt, és ő védhetetlen gólt lőtt. És harmadszor is Fabuš: a második 45 perc elején egyedül állt Čobejjal szemben, át akarta emelni, de az beleért a labdába, és a védők a kapu torkából felszabadítottak. Ekkor már a vendégek irányították a játékot, és Staš egyenlített (62.). De még nem volt vége a góloknak, Šoltis szabadrúgását Soboňa fejelte a hálóba, majd Šoltis bombagóllal állította be a végeredményt. Persze közben még 3:3-ra egyenlíthettek volna a trencséniek, Staš közelről fölé durrantott. Rokonszenvesen, stílusosan futballozott a sereghajtó, szemre is szép akciókkal igyekezett ellenfele kapuja felé, játékosságban felülmúlta, de mit ért mindez, ha vereséggel távozott. A ligetiek egyszerű, hajtós erőfutballját koronázta siker. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?