Balszerencsés őszi idény

Még a legpesszimistább somorjai szurkolók sem gondoltak arra, hogy kedvenceik tizenötödikként fejezik be a IV. liga első felvonását. Peter Hoffmeister edző védencei mindössze három alkalommal nyertek, háromszor döntetleneztek és kilenc vereséget könyvelhettek el; a gólkülönbségük 11:25.

Ősszel nem jeleskedtek a somorjai futballisták (sötét szerelésben) Somogyi Tibor felvételeA nyáron négy kulcsember távozott: Nagy Bacsfára, Méry Tamás, Méry Attila és Ambrus külföldi alacsonyabb osztályú együtteshez szerződött. Mivel amatőr futballistákról van szó, az utóbbi három játékosért egy fillért sem kaptak. Szencről visszatért az élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkező Csápai (Dubnica) és Novota (DAC). Rajtuk kívül leigazolták Csibát (DAC) és Lanczot (Petržalka).

Kezdettől fogva botladozott a fiatal gárda (nyolcan nem töltötték be 22. életévüket), a bajokat még tetézte, hogy néhány meghatározó játékos hosszabb időre harcképtelenné vált.

Németh László szakosztályalelnök: „Rendkívül balszerencsés szezon van mögöttünk. Ha eltaláltuk a kapufát, szinte mindig kifelé pattant a labda. A pataiak elleni utolsó hazai meccsünk jellemzi a legjobban produkciónkat. Végigtámadtuk a meccset, legalább öt ziccert elpuskáztunk, s aztán a rájátszásban góllal végződött a vendégek egyetlen valamire való támadása. Gútán például 10 perccel a befejezés előtt még 3:1-re vezettünk, s végül alapos bírói segédlettel 4:3-ra kikaptunk. Meg kell jegyeznem, a játékvezetők szinte mindig az ellenféllel szimpatizáltak. A rossz szereplés ellenére nem vagyunk elkeseredve, tavasszal lényegesen előre lépünk a tabellán!”Nem tagadják, nagyon csalódottak, hiszen lényegesen jobb helyezésre számítottak. „Kerek perec kimondom, ősszel gyalázatosan gyengén szerepeltünk. Sajnos, a szövetség vezérkara arra serkenti a fiatal, tehetséges labdarúgókat, hogy például az osztrák kerületi bajnokságba szerződjenek. Hazai klubjuk viszont semmit, jó esetben csupán aprópénzt kap értük. ĺgy rendkívül nehéz csapatot építeni. A bíróküldés is külön fejezetet érdemel, nekünk rendre dubnicai, trencséni vagy púchovi hármast küldenek. Hivatalos járandóságuk tízezer koronára rúg, a bevétel pedig a 250 néző esetén mindössze az összeg felét teszi ki. A rosszul sikerült első félidő után is optimista vagyok, biztosra veszem, hogy három-négy játékossal megerősödve a középmezőnyben fejezzük be a pontvadászatot” – mondta Bárdos Gábor, a klub első embere.

A vezetők szerint a listavezető Lapáš kiemelkedik a mezőnyből, a többiek közül bárki képes bárkit legyőzni. A városi hivatal mellett több szponzor is segíti az egyesületet.

Somorján nagy hangsúlyt helyeznek a fiatalok nevelésére, már hét évesekkel kezdik a munkát. Ifjúsági és diákcsapatuk egyre jobb eredményeket ér el. Céljuk egy nevelőközpont kialakítása, s remélik, hamarosan megtalálják a jelenleg Görögországban légióskodó Pinte Attila, a Tatabányán játszó Kiss Béla és az utánpótlás válogatottban szereplő Horváth Csaba (Devín) utódját. A járási bajnokságban futballozó tartalékcsapatuk jelenleg a 2. helyen tanyázik, tavasszal harcba szállnak a feljutásért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?