Balotelli focizott, aratott a Dortmund és a Real

<p>Elkezdődött a BL-szezon, egyelőre nagyobb meglepetések nélkül.</p>

KISS TBOR NOÉ

A bajnokságban hétvégén rangadót veszített a Real Madrid, az Atlético nyert 2:1-re a Bernabéuban. Paprikás a hangulat Madridban: a szurkolók kifütyülték Iker Casillast, megpróbálták megrugdosni az autogramadást elutasító Gareth Bale kocsiját, ráadásul Cristiano Ronaldo is fanyalog. A portugál állítólag kiakadt a klubvezetésre, miután az egyesület tavaly nyár óta olyan sztárokat adott el, mint Mesut Özil, Angel Di María és Xabi Alonso. A BL-nyitányon azonban hagyományosan jól megy a csapatnak: tavaly a Galatasaray elleni idegenbeli 6:1-es győzelemmel rajtolt a sorozatban a Real, ezúttal pedig a svájci Baselt győzte le 5:1-re. Megszületett a klub ezredik nemzetközi kupagólja (Karim Benzema), és még James is betalált, hurrá!

Drámai végjáték

Győzelemmel tért vissza a Bajnokok Ligájába a Liverpool. Igaz, az angoloknak meg kellett szenvedniük a három pontért, a bolgár újonc nem adta olcsón a bőrét. A Ludogorec Razgrad a mérkőzés 91. percében egyenlített, azonban a kanadai Borjan kapus fatális hibája után Gerrard a 93. percben tizenegyesből mégis megszerezte a győzelmet az angol gárdának, újra tombolt a nép az Anfield Roadon. Érdekesség: a Ludogorec öt évvel ezelőtt (a Liverpool utolsó BL-indulásának évében) még a bolgár második ligában szerepelt. Jó hír a Pool-rajongók számára, hogy Mario Balotelli szerezte a vörösök első találatát, vagyis eddig több a gólja, mint a balhéja Liverpoolban.

Leszerepelt az Arsenal

Jól ment egy másik olasz légiósnak is, Ciro Immobile (Dortmund) hetvenméteres szóló után lőtt elképesztő gólt az Arsenalnak. Elképesztő volt: Immobile nyílegyenesen futott be a londoni védők közé, majd a tizenhatoson belül még egy ügyetlen csel és a lövés is bejött neki. Koscielny és társai akár jegyet is vehettek volna, olyan illedelmesen nézték végig a nem túl bonyolult egyéni akciót. Nagyjából ez ment az egész meccsen, a Dortmund kategóriákkal jobb volt az Arsenalnál, az Immobilét idéző szólókat bemutató Mhitarjan és Aubameyang vezérletével a németek a második félidőben megszórhatták volna az angol együttest. Végül maradt a 2:0, Arsene Wenger csapata leszerepelt.

Tévez fura tánca

Az elmúlt két Bajnokok Ligája-szezonban a Juventus alaposan megszenvedett a kiscsapatokkal szemben. Tavaly az esélyesként elhullajtott pontok miatt a csoportkörből sem lépett tovább az együttes, a Galatasaray elleni emlékezetes „hófoci” után a törökök örülhettek (a Real Madrid mellett). Ezúttal azonban jobban koncentráltak az olaszok, akik a Malmö ellen végig mezőnyfölényben játszottak, és helyzetek sokaságát dolgozták ki. Végül Carlos Tévez két gólja döntött, az argentin csatársztár 2009 áprilisa óta ezernél is több percet játszott a BL-ben, mire újból eredményes tudott lenni. Mindjárt el is járt egy furcsa táncot gólöröm gyanánt – a kislánya tiszteletére.

BL-körképünket zárjuk Lisszabonban, ahol a Zenit Szentpétervár meglepő győzelmet aratott a Benfica felett. Akkor azonban már nem is lepődünk meg annyira, ha figyelembe vesszük, hogy a Benficát a portugál futballt jól ismerők intézték el: a Zenit két gólját Hulk és Axel Witsel szerezte, előbbi a Portót erősítette négy évig, utóbbi pedig a Benficánál töltött el egy szezont. Ráadásul az oroszok kispadján az az André Villas-Boas ült, aki a Portóval 2011-ben Európa Liga-trófeát szerzett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?