Balotelli ellopta a tizenegyest

<p>Zömében jó meccseket hoztak a labdarúgó Európa Liga kieséses szakasza első fordulójának odavágói. A Napoli 4:0-ra hengerelt a Trabzonspor otthonában, az Everton 4:1-re nyert Bernben, hatgólos döntetlent hozott a Celtic– Internazionale derbi. A Liverpool Balotelli hajrában lőtt tizenegyesgóljával 1:0-ra győzött a Besiktas ellen.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A Liverpool a 85. percben jutott büntetőhöz, a tizenegyes elvégzését kisebb csapatértekezlet előzte meg. Jordan Henderson volt a kijelölt rúgó, Mario Balotellitól azonban nem lehetett elvenni a labdát, s a kiváló végrehajtónak számító olasz biztosan lőtt a kapuba.

„Én akartam elvégezni, de Mario magabiztosnak érezte magát, és már van tapasztalata kiélezett helyzetben elvállalt tizenegyessel. Végül nagyszerűen berúgta, nagyon fontos gól volt” – nyilatkozta a meccs után Henderson.

„Jordannek kellett volna elvégeznie a büntetőt. A szabály az szabály, Henderson volt a kijelölt rúgó. Mario egy kicsit csintalankodott. Hozzáteszem, legalább belőtte... De nem szép látvány, amikor futballisták vitatkoznak egy büntető elvégzéséről. Véleményem szerint Jordan jól döntött, látta, hogy Mario nagyon gólt akar lőni, és ráhagyta, a lehető legjobb pillanatban sétált el, nem feszítette túl a húrt – modta a Liverpool sérült csapatkapitánya, Steven Gerrard. – Ugyanakkor Jordan a csapatkapitány, és Mario tiszteletlen volt vele. Szerintem hat vagy hét játékos is szívesen elvégezte volna ezt a büntetőt. Mi lenne, ha mindenki odaállna, hogy ő akarja rúgni?”

A végig a cserepadon ülő Marek Hamšík nélkül pályára lépő Napoli igazolta a papírformát Törökországban, 4:0-ra lelépte a Trabzonsport. „Úgy játszottunk, ahogyan elterveztük, minden tekintetben felülmúltuk a hazaiakat” – szögezte le Rafael Benítez, a Napoli mestere.

Az Everton se adta négy gólnál alább Bernben. Pedig a Young Boys szerzett vezetést, ám Romelu Lukaku mesterhármast ért el, oroszlánrészt vállalva a 4:1-es sikerből.

Rakétarajtot vett az Internazionale a Celtic otthonában: a 13. percben már 2:0-ra vezetett. Mégsem nyert! Mert az őrült meccsen a 26. percben már 2:2 volt az állás. Röviddel a szünet előtt a duplázó Palacio ismét az Internek szerzett vezetést. Roberto Mancini, a milánóiak mestere a hajrában a csereként szóhoz jutó Dodónak egy papírra leírta, hogy védőinek mit kell tenniük, hogy megőrízzék a győzelmet. Vicces volt, ahogyan a csapatkapitány Ranocchia olvasta a mester üzenetét. De ez sem segített, mert a 93. percben kiegyenlített a Celtic. (sz. z. )

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?