Bajnokok Ligája - Nyolcaddöntős rajt vérbeli rangadókkal

<p>A nyolcaddöntős párharcok - egyformán szuperrangadónak minősíthető - két mérkőzésével rajtol kedden a labdarúgó Bajnokok Ligájának kieséses szakasza.</p>

Az "odavágók" nyitányának legizgalmasabb színhelye alighanem Milánó lesz, miután két egyformán patinás múltú, s hasonló erejű gárda csap össze a lombard fővárosban: az AC Milan és a Manchester United. Az olasz-angol klubközi csatározás históriáját tekintve a szigetországi vendégeknek nincs mibe kapaszkodniuk, merthogy az eddigi nyolc meccsük közül ötöt a kedd esti házigazdák nyertek, akik ráadásul a hazai pályán vívott eddigi négy egymás elleni csatában kivétel nélkül úgy diadalmaskodtak, hogy az MU egyszer sem tudta bevenni a kapujukat, a gólkülönbség 10-0 a taljánok javára. Ráadásul három alkalommal a BEK, illetve a BL elődöntőjében búcsúztatták el az angol riválist. A legutóbbi párviadalt is az AC Milan nyerte: a 2007-es Bajnokok Ligája-elődöntőben a manchesteri alakulat a hazai 3-2-es siker után 3-0-ás vereséggel volt kénytelen távozni a San Siro Stadionból.

A mostani meccs külön érdekessége, hogy az itáliaiaknál - vagy kezdőként, vagy csereként - pályára léphet az a David Beckham is, aki tíz évet töltött a Manchesternél. Az angol futballista, aki a Los Angeles Galaxy kölcsönjátékosaként szerepel a milánóiaknál, éppenséggel az általa 2003-ban elhagyott MU-val nyert Bajnokok Ligáját 1999-ben. Egykori "fegyvertársa", a szintén elnyűhetetlen Ryan Giggs is felléphetett volna a mostani párharc nyitányán, de karját törte, így a walesi sztár jó esetben is csak a március 10-i, angliai visszavágón futballozhat Beckhamék ellen.

A másik duóban a Real Madrid arra készül, hogy bő fél évtizedes sikertelenséget lezárva az idén, a csoportkör után végre a kieséses szakaszban is helyt álljon, s minden akadályt leküzdve meg is nyerje a BL-t, amelynek döntőjét éppen a spanyol királyi gárda otthonában, a Santiago Bernabéu Stadionban rendezik meg május 22-én.

Csakhogy ehhez nem kíván pusztán passzív szemlélőként asszisztálni az Olympique Lyon, amely ráadásul afféle mumusa is a keddi vendégegyüttesnek. A felek eddig négyszer találkoztak a BL-ben, s két döntetlen mellett két ízben is francia győzelem született. Nem mellesleg 2005-ben 3-0-s, 2006-ban pedig 2-0-s vereséggel volt kénytelen hazatérni lyoni kiruccanásáról a Real, amely amúgy az első számú európai kupasorozatban eddig kilencszer volt első, s ezzel a legeredményesebb klubcsapata a kontinensnek.

És amely ezúttal legalább döntetlent akar elérni, hogy aztán odahaza kiharcolja a nyolc közé jutást. Éppen a nagyra törő BL-álmok megvalósítása végett igazoltak a nyáron a világ legjobbjai közé tartozó olyan klasszis játékosokat is, mint amilyen a portugál Cristiano Ronaldo és a brazil Kaká.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?