Bajnokok Ligája - Folytatás angol csapat nélkül

Manchester |

<p>Tiszta szívből örülhetett szerda esti vereségének mind az Olympique Lyon, mind a Bayern München, miután összesítésben jobbnak bizonyult negyeddöntős riválisánál, s bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.</p>

Oda, ahová a szintén francia Girondins Bordeaux-n (3-1, 0-1) túllépő Lyon, jóllehet esztendők óta folytonos szereplője volt a BL-nek, eleddig korábban még egyszer sem jutott el. A Bayern, amely korábban egyik meghatározó alakulata volt az európai futballnak, 2001 után elődöntős ismét, ráadásul a bajorok az előzetesen esélyesebbnek ítélt, tavaly finalista Manchester Unitedet búcsúztatták el a hazai 2-1-es sikert követő angliai 2-3-mal.
Pedig az MU alaposan meglepte a német együttest már a meccs előtt, amikor kiderült: Sir Alex Ferguson "összedrótoztatta" előzőleg harcképtelennek mondott szupertámadóját, a mostani szezonjában 34 gólnál tartó Wayne Rooneyt, akinek hadba vetése hatékony fortélynak tetszett, hiszen az angol gárda az ő gólpassza nyomán jutott vezetéshez. A folytatásban is a hazaiak irányítottak, s már-már az első félidőben eldőltnek tűnt a csata, mivel 3-0-ra elhúztak a Vörös Ördögök. Csakhogy jött a hagyományos bajor forgatókönyv: egy kis szerencse (szépítés közvetlenül a szünet előtt, majd a bokájára rásérült, s cserére kényszerült Rooney kiválása, továbbá egy angol kiállítás), meg a szokásos nagy akarás, aminek ezúttal sem nyögés lett a vége: a fergeteges Bayern-hajrá az ügyeletes gólfelelős holland Arjen Robben találatával meghozta gyümölcsét, összesítésben a 4-4-et, ily módon pedig a müncheni társulat továbbjutását.
"Meggyőződésem volt, hogy a második félidőben is szerzünk gólt, de így is hihetetlen, ahogy visszajöttünk 0-3-ról! Robben gólja pedig egyenesen elképesztett!" - lelkendezett az amúgy korántsem érzelmi kitöréseiről híres Bayern-edző, a holland Louis van Gaal az összecsapást követő sajtótájékoztatón.
Sir Alex inkább a kifogásokat kereste a riporterek előtt, Rafael kiállításáért és Rooney sérüléséért is a Bayern-játékosokat téve felelőssé:
"Roppant balszerencsések voltunk, az első félidőben akár négy, vagy öt góllal is vezethettünk volna, s a legrosszabbkor, közvetlenül a szünet előtt jött a németek szépítése. A mérkőzés kulcsmomentuma kétségtelenül a piros lap volt, miután pedig tízen maradtunk, akkor birtokolták csak többet a labdát, addig végig mi irányítottunk. Rooneyra külön utaztak a németek, nem gondolom, hogy túl sok védelmet kapott volna..."
A 2009/10-es BL-sorozat legnagyobb meglepetése mégsem a Lyon elődöntőbe lépése, hanem sokkal inkább az, hogy nincs a négy között angol csapat. Ilyesmire utoljára 2003-ban akadt példa, azóta viszont jellemzően két, sőt az MU, Chelsea, Liverpool, Arsenal alkotta nagy négyesből három szigetországi együttes is rendre elődöntős szereplő volt. Hét esztendeje éppenséggel egy spanyol (Real Madrid) és három olasz gárda alkotta az elittársaságot. Utóbbi trióban a Juventus és a Milan mellett a harmadik az az Internazionale volt, amely éppen 2003 után elődöntős most újfent. Igaz, míg a Bayern a Lyon ellenében jó eséllyel léphet pályára - a müncheni első meccsre már most minden belépő elkelt! -, addig az Inter részéről több mint bravúr lenne, ha a címvédő spanyol futballóriás, az FC Barcelona jelentette akadályt is sikerrel venné.
Az elődöntő programja:
első mérkőzések:
április 20.: Internazionale-FC Barcelona
április 21.: Bayern München-Olympique Lyon
visszavágók:
április 27.: Olympique Lyon-Bayern München
április 28.: FC Barcelona-Internazionale

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?