Bajnokok Ligája - a negyeddöntőbe jutott csapatok

Budapest |

<p>A szerda este zárult nyolcaddöntős párharcok után kialakult a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mezőnye: két spanyol, valamint egy-egy portugál, olasz, ciprusi, francia, német és angol együttes küzdhet tovább a legrangosabb európai kupasorozat megnyeréséért.</p>

A negyeddöntőbe jutott csapatok:
FC Barcelona (címvédő, spanyol), Real Madrid (spanyol), Benfica (portugál), AC Milan (olasz), APOEL (ciprusi), Olympique Marseille (francia), Bayern München (német), Chelsea (angol).
A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken 12 órakor tartják Nyonban.

A Real Madrid hazai pályán magabiztosan győzte le a CSZKA Moszkvát a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának visszavágóján, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.
A királyi gárda az oroszországi 1-1-es döntetlen után kedvező helyzetben várta a CSZKA Moszkva elleni visszavágót, s a 26. percben a papírformának megfelelően - Gonzalo Higuaín révén - meg is szerezte a vezetést. A második félidő elején a Real gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás sorsát, Cristiano Ronaldo találatával már kétgólos volt az előny, a később csereként beálló Karim Benzema pedig a hazaiak harmadik gólját is megszerezte, bebiztosítva ezzel a legjobb nyolc közé kerülést.
A CSZKA Moszkvának a szépítésre még futotta az erejéből, de ez nagyon kevés volt ahhoz, hogy veszélyeztesse a Real Madrid továbbjutását.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Real Madrid (spanyol)-CSZKA Moszkva (orosz) 4-1 (1-0)
gól: Higuaín (26.), C. Ronaldo (55., 93.), Benzema (70.), illetve Tosic (77.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 5-2-es összesítéssel.

Utolsóként a Chelsea jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé, miután hazai környezetben, hosszabbítást követően legyőzte a Napolit a nyolcaddöntős párharc szerda esti visszavágóján.

A londoni Kékek a második félidő elejére már 2-0-ra vezettek, és továbbjutásra álltak, ám az olaszok Gökhan Inler találatával szépítettek, s egészen a 75. percig tartották a számukra kedvező eredményt. Negyedórával a lefújás előtt Frank Lampard büntetőjével ismét gólt szerzett a Chelsea, s mivel a lefújásig már nem született gól, következhetett a hosszabbítás.
A ráadás első 15 percének végén Didier Drogba zseniális egyéni megmozdulás után tökéletesen centerezett, a teljesen üresen álló Branislav Ivanovic pedig - hátvéd létére - kapásból a léc alá vágta a labdát, ez pedig azt jelentette, hogy a Chelsea kerül a legjobb nyolc közé. A hosszabbítás második félidejében a Napoli minden erejével a gólszerzésre koncentrált, a londoni együttes pedig elsősorban védekezett, emellett a szórványosan vezetett gyors ellentámadásokra próbált építeni. A lefújásig végül egyik gárda sem talált már kapuba, ezzel a Chelsea jutott utolsóként a BL negyeddöntőjébe.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:   
Chelsea (angol)-Napoli (olasz) 4-1 (1-0, 3-1, 4-1)
gól: Drogba (29.), Terry (47.), Lampard (75., 11-esből), Ivanovic (105.) illetve Inler (55.)
Továbbjutott: a Chelsea, hosszabbítás után, 5-4-es összesítéssel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?