Bajnokok az érsekújváriak

Óriási sikert ért el az I.

Óriási sikert ért el az I. ligás érsekújvári hokicsapat, amely a döntő ötödik meccsén 1:0-ra legyőzte a bártfaiakat, ezzel pedig abszolút újoncként megnyerte a bajnokságot.

Hétfőn este Érsekújvárott, a döntősorozat negyedik meccsén még elmaradt a bajnokavatás, a zöld-fehérek 3:0-s vezetésről bukták el a találkozót. Ennek ellenére Miroslav Chudý vezetőedzőnek nem igazán kellett közbeavatkoznia, hogy felrázza csapatát a sorsdöntő bártfai meccsre. „A nagyon jól alakuló mérkőzésen kisebb sokk ért bennünket. De elég tapasztalt már a gárda, sok mindent megéltek már a hokiban, így ezen a téren csak pár dolgot kellett tisztázni” – magyarázta lapunknak Chudý.

A szerda esti mérkőzésen is sok helyzet alakult ki, de csak a 48. percben született gól, amikor az érsekújvári Frolík talált be. A vendégek ezután már a védekezésre összpontosítottak – sikeresen, mivel Kristín kapus a legforróbb helyzetekben is hárítani tudott. „Maťo Kristín már a sorozat második meccsén is jól védett. Második számú kapusunkról mindvégig tudtam, hogy bármikor megbízható teljesítményt nyújt, eszembe sem jutott, hogy Ján Chovan sérülése miatt gond lehetne – jegyezte meg Chudý. – A sorsdöntő meccseken szerencse is kell a győzelemhez, nekünk ez megvolt, de elismerés illeti a bártfaiakat is. A két legjobb csapat találkozott, méltó kicsúcsosodása volt ez az I. ligának.”

Az érsekújváriakhoz tavaly decemberben érkezett trénernek van összehasonlítási alapja, az előző idényben a besztercebányaiakkal az extraliga döntőjében is szerepelt. „Annyiban mindenképp hasonló volt a két széria, hogy megtöltöttük a jégcsarnokokat. Az I. ligás csapatoknak természetesen kisebb csarnokaik vannak, de Érsekújvárban is fantasztikusak a szurkolók, nagyon jó előttük játszani.”

Ezt az érzést még négyszer élhetik át a mostani idényben a HC Mikronnál, jövő héten ugyanis már ők is megkezdik a Tipsport ligás osztályozót. Az I. liga két döntőse és a pöstyéniek körmérkőzéses sorozatban döntik el egymást között a két kiadó hely sorsát, mindenki kétszer-kétszer játszik mindenkivel hazai pályán és idegenben is. „Egy kis sörözés természetesen engedélyezett volt a fiúknak, de extra ünneplés nincs tervben. Mindenki tisztában van vele, hogy egyetlen lépésre vagyunk a nagy szenzációtól, a feljutástól. Minél jobban fel akarunk készülni, mert nem csak a pöstyéniekről fog szólni a playout, mostani ellenfelünk, a bártfaiak is komoly erőt képviselnek” – tette hozzá Chudý. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?