Ázsiai országok nem pályázhatnak a 2026-os vébé rendezésre

Zürich |

<p>Az ázsiai országokon kívül minden más nemzet, így az európaiak is pályázhatnak a 2026-os labdarúgó-világbajnokság megrendezésére - jelentette be Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) pénteken újraválasztott elnöke a végrehajtó bizottság szombati ülése után.</p>

 A 79 éves svájci sportvezető azt mondta, a testület tagjai egyetértettek abban, hogy mivel a 2022-es vb-t Katar rendezi, a négy évvel később sorra kerülő torna ne Ázsiában legyen.
   

Blatter korábban azt mondta, szeretne bevezetni egy rotációs rendszert, amely szerint a legutóbbi világbajnokságnak otthont adó kontinens országai a következő két tornára ne pályázhassanak. Mivel a 2018-as vb Oroszországban lesz, Blatter elképzelése kizárta volna az európai nemzeteket a 2026-os esemény lehetséges rendezői közül, s nagy lehetőséget teremtett volna az Egyesült Államoknak, amely vélhetően szeretne otthont adni a tornának.
   

"A 2026-os világbajnokság pályázatát illetően a végrehajtó bizottság jóváhagyta, hogy az ázsiai konföderáció tagjai nem indulhatnak majd a rendezési jog elnyeréséért induló versenyben" - olvasható a FIFA aktuális közleményében.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?