Az utolsó hajrá döntött

Ott voltak a cseh, a szlovák, a magyar országúti bajnokok. Ott volt a német U23-as válogatott, ott volt a lengyel Weltour, az olasz Fausto Coppi Gazzera és a 3. divíziós porfi csapatként jegyzett PSK Whirlpool, de taktikájuk ezúttal csődöt mondott, mert a CK Podbrezová mezében rajthoz állt Remák Zoltán is.

Ahogy közeledik a Tour de Hongrie, a szepsi biciklista egyre jobb formába lendül. Egy hete még a legpechesebb kerekesnek vallhatta magát, hiszen egy balszerencsés defekt miatt az élről kellett kiállnia a brünni cseh és szlovák bajnokságon. A hétvégi, három szakaszból álló XXX. Stoll-Gemenci Nagydíj nemzetközi kerékpáros körversenyen már a defekt sem tudta megakadályozni Remákot abban, hogy összetettben másodszor is megszerezze az elsőséget – először 2001-ben (akkor még a ZTS Dubnica kerekeseként) diadalmaskodott a rangos versenyen.

Pedig országos bajnokokból nem volt hiány a mezőnyben: az idei szlovák bajnok, Martin Riška (PSK Whirlpool) mellett két cseh, Jaromír Friede (PSK Whirlpool, 2001) és Ondrej Fadrný (PSK Whirlpool, 2002), valamint négy magyar bajnok – Szekeres Csaba (FTC, 1998), Vígh Aurél (FTC, 2004), Arany Gábor (FTC, 1999, 2003) és Steig Csaba (Pécsi VVK, 2001) – is rajthoz állt.

Remák Zoltán mindhárom szakaszon a harmadik helyen végzett, s ez jelentette számára összetettben a győzelmet. „Pedig a második futamon ismét defektet kaptam, és ezért majdnem kétperces hátránnyal indulhattam a mezőny után.“ Aztán nem csupán utolérte a főbolyt, hanem ötödmagával le is rázta, a cél előtti sprintben elért 3. hely pedig azt jelentette, hogy összesítésben a 2. helyről várhatta az utolsó szakaszt – egyetlen másodperc hátránnyal.

Az utolsó futam közben második lett egy gyorsasági hajrán, ami 2 mp időjóváírással jár, s már ezzel átvette a vezetést, de ha biztos akart lenni a dolgában, a hajrát ismét dobogós hellyel kellett hoznia, ami sikerült. „Sokkal könnyebb dolgom volt így, hogy az utolsó futam előtt nem én vezettem összetettben, mert könnyebb volt támadnom. Ráadásul a fradisták rosszul taktikáztak, ezért tudtam meglépni tőlük“ – árulta el Remák, aki legközelebb a Pozsony–Bradlo viadalon indul, majd július végén következhet a magyar körverseny – ahol címvédőként az 1-es rajtszámot kapja majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?