Az ötödik hely az álmuk

<p>A szervezési és anyagi jellegű problémák ellenére bizakodva várja a szombaton kezdődő franciaországi Európa-bajnokság rajtját a szlovák női kosárlabda-válogatott.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Az elmúlt közel egy hónapban nyolc mérkőzést játszott a szlovák női kosárlabda-válogatott (mérlege 6 győzelem, 2 vereség), de Ivan Vojtko szövetségi kapitány szerint majd az Európa-bajnokság mutatja csak meg, hogy Szerbia, Japán és az oroszok B csapata kellőképpen felkészítették-e a válogatottat a kontinenstornára. „Kicsit rövidebb ideig készülhettünk, mint terveztem, ezért kevesebb dologra összpontosítottunk, de azokat rendesen begyakoroltuk. Egész jónak mutatkozik a játékunk, a negatívum, hogy továbbra is vannak rövidzárlataink, ami visszatérő hiba” – értékelt Vojtko a tegnapi pozsonyi sajtótájékoztatón, amelyen az Eb-re utazó tizenkettes keret valamennyi tagja részt vett.

Suja Tímea, a válogatott elsőszámú irányítója is optimistán tekint a franciaországi tornára. „Örülünk, hogy vége van a felkészülésnek, és abba a szakaszba megyünk át, ahol már fontos meccsek lesznek. Ezeket a találkozókat már megpróbáljuk élvezni, nem csak az edzés miatt hajtani és hajtani. Persze amellett, hogy mindent kiadunk magunkból a pályán” – nyilatkozta lapunknak a somorjaiak játékosa.

A Montenegróval, Ukrajnával és Törökországgal egy csoportba kerülő csapat céljait Lucia Kupčíková csapatkapitány fogalmazta meg tömören: „Az álmunk, hogy az ötödik helyet megszerezzük, ami automatikus vb-szereplést érne.”

A hasonló helyezés szinte csodaszámba menne, különösen a válogatott felkészülését hátráltató nem kevés tényező ismeretében: kezdve a játékosokkal szembeni tartozásoktól a felszerelés hiányán át egészen a bíróküldésben és a meccsek helyszínének kiválasztásában tapasztalt kapkodásig és rögtönzésig. „Eléggé belekerültünk mi is a dolgok sűrűjébe, rajtunk keresztül is intéződtek bizonyos ügyek. Néhány dolgot még most is mi szervezünk, például hogy legalább az utazási költségeinket állják, mert egyébként elég rossz a kommunikáció a szövetséggel. Sajnos a felszerelés, a ruháink nem egy Európa-bajnokság rangjának megfelelőek, de ezt kaptuk. Majdnem minden dolgunk férficucc, két nappal ezelőtt pedig még dresszeink se voltak” – árulta el Suja Tímea. „Szerintem nem találnánk sok olyan hazai sportolót, akik ilyen feltételek mellett ennyire jó hozzáállással viszonyulnának a válogatotthoz” – tette hozzá Vojtko. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?