Az orosz cselgáncsozók távol maradnak a világversenyektől

cselgáncs

Az orosz cselgáncsozók felfüggesztették részvételüket a nemzetközi szövetség (IJF) égisze alatt zajló tornákon – jelentette be az orosz sportági szövetség.

A moszkvai bejelentés szerint a döntést a jelenlegi külpolitikai helyzet indokolja, és a távolmaradást választották a fehérorosz dzsúdósok is.

„A jelenlegi körülmények között a válogatott bejutása a legtöbb olyan országba, ahol nemzetközi versenyeket rendeznek, jelentősen megnehezült. Ráadásul az Orosz Cselgáncs Szövetségnek van oka félteni az orosz sportolók biztonságát” – közölte a szövetség.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság február végi felhívására, amely Oroszországnak az Ukrajna elleni és fehérorosz támogatást élvező háborúja miatt született, számos nemzetközi sportszövetség megtiltotta az orosz és fehérorosz sportolók indulását, míg az IJF – az európai cselgáncsszövetséggel együtt – úgy határozott, a két ország versenyzőinek engedélyezik, hogy semleges státuszban részt vegyenek a sportág nemzetközi viadalain. Ugyanakkor az IJF lemondta az oroszországi és fehéroroszországi nemzetközi versenyeit, valamint felfüggesztette Vlagyimir Putyin orosz államfőt tiszteletbeli IJF-elnöki és a szervezet nagyköveti tisztéből.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?