Az olaszok ellen a feljutás is meglehet

MTI-JELENTÉSBudapest.

MTI-JELENTÉS

Budapest. A magyar jégkorong-válogatott története során először nyert a kazah csapat ellen: a budapesti Divízió I-es világbajnokság szerdai játéknapján – köszönhetően egyebek mellett Szuper Levente 39 védésének – 2:1-re győzött Rich Chernomaz szövetségi kapitány csapata.

A siker azt jelenti, hogy a csapat ismét „bejelentkezett” a feljutást jelentő első két hely valamelyikére – ebből a szempontból döntő fontosságú lehet a mai (19.30), eddig százszázalékos Olaszország elleni mérkőzés: amennyiben a magyarok alapjátékidőben, azaz három pontot érően nyernek, akkor a 2008-as szapporói csodához hasonlóan feljutnak a világ legjobb 16 csapatát tömörítő elitbe. Ha a házigazda hosszabbításban győz – ezért két pont jár –, akkor (feltételezve, hogy a kazahok legyőzik Dél-Korea csapatát) az utolsó, szombati forduló dönt a két feljutóról. Vereség esetén még szintén lesz némi elméleti esély a magyarok feljutására.

A magyar válogatott kanadai kapitánya szerint az elmúlt napokban az volt fontos, hogy a Dél-Korea elleni történelmi vereség (5:4 rávezetésekkel) után rendbe tegyék a csapat lelkét. „Most bebizonyították a játékosok, mi a magyar virtus. Mindenki tudta, hogy tudunk sokkal jobban játszani, mint két napja az ázsiaiak ellen” – mondta Chernomaz.

Kazahsztán ellen a csaknem 9000 néző által feltüzelt együttes remekül védekezett, és Mihály, valamint Tokaji góljaival tudott nyerni (a korábbi öt meccsen a kazahok győztek). A találkozó egyik hőse a kapus Szuper Levente volt: „Csodálatos csapatunk van, csodálatos szurkolótáborral. A védők remekül takarítottak a kapunk előtt, elöl pedig belőttük a helyzeteinket” – mondta a 32 éves hálóőr.

„A keddi edzés volt a vízválasztó. Kimentünk a jégre, nulla hangulat, minden csendes. Egyszer csak bejön 200–250 szurkoló, mintha meccs lenne, és egy csapásra minden megváltozott – mesélte a magyar válogatott feltámadásáról Ladányi Balázs, az olasz Bolzano légiósa. – Szurkolóink belehajszoltak minket az őrületbe, ennek is köszönhető, hogy nyertünk a kazahok ellen.”

Segítségükre Olaszország ellen is szükség lesz: velük eddig 31-szer találkoztak a magyarok és csak 9-szer nyertek, 15-ször kikaptak, 7-szer döntetlen született, a gólarány 100:135. A legutóbbi két összecsapást az olaszok nyerték hosszabbításban. Különösen az előbbi volt fájó, mert 2011. április 23-án, az ugyancsak a Papp László Arénában rendezett Divízió I-es torna „döntőjében” történt (4:3 hosszabbítás után), így a vendégek jutottak fel a legjobbak közé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?