„Az NB I már más tészta lesz”

Bízik Réka 116-szor vette be az ellenfelek kapuját az NB I/B mostani szezonjában ⋌(Fotó: mkcse.hu)

Az őszi idénytől ismét a magyar élvonalban fog szerepelni a mosonmagyaróvári női kézilabdacsapat, soraiban a naszvadi származású Bízik testvérekkel és az Ímelyről indult Kovacsicz Monikával.

Bízik Réka még 2015 nyarán igazolt Vágsellyéről az akkor NB I-es Mosonmagyaróvárra, amellyel a tavalyi idényt már a másodosztályban töltötte. Az MKC azonban semmit nem bízott a véletlenre, a többek között Bízik Boglárkával és Kovacsicz Mónikával megerősített csapat simán megnyerte az NB I/B nyugati csoportját, 25 győzelemmel és egyetlen vereséggel. „Volt egy-kettő nehezebb meccs, de sajnos a legtöbb találkozó nem volt annyira izgalmas. De minden mérkőzést komolyan vettünk, és maximálisan teljesítettünk” – válaszolta Bízik Réka kérdésünkre, mennyire izzasztották meg őket az ellenfelek.

Hatalmas ünneplés

A legkomolyabban a balatonboglári székhelyű Nemzeti Kézilabda-akadémia csapata tapadt a mosonmagyaróváriakra, ők voltak az egyetlen legyőzőik is. Sorsszerű volt, hogy épp a NEKA elleni 29:24-es sikerrel biztosította be a bajnoki címét a nyugat-magyarországi egyesület. „Nagyon sokat készültünk a meccsre, és megmondom őszintén, számomra nem volt kérdés a győzelem. Szívem szerint kiemelném a meccset a hangulat alapján is, mert a szurkolóink hatalmas meglepetéssekkel növelték bennünk az adrenalint. Az ilyen helyzetekért érdemes igazán élsportolónak lenni. A jegyek már egy héttel a meccs előtt elfogytak, így én alig vártam, hogy pályára léphessek – mesélte az Új Szónak a 26 éves balszélső. – Az ünneplés a győzelmünk után hatalmas volt, szinte hihetetlen, mennyien örültek velünk. Ezúton is köszönöm a sok gratulációt, amelyeket kaptam-kaptunk. Sokáig tartott a buli, bár én nem voltam végig, elég sok energiát kivett a meccs belőlem.”

„Szerencsére” a klubban nem csak egy napra korlátozódott a dínomdánom, a kézilabdázók a későbbiekben bajnoki busszal járták be a várost, a városháza és iskolák mellett sok-sok megállót beiktatva. Az idényt pedig a hagyományos szurkolói ankéttal zárták le, mely során legjobbjaikat újfent köszöntötték.

Merész célok

A taps kijárt Bízik Rékának is, aki 116 találatával csapata házi gólkirálya lett, az NB I/B nyugati csoportjában pedig összességében a 19. a góllövőlistán. „Idén is törekedtem arra, hogy minél több góllal segítsem a csapatot. A teljesítményem az idei szezonban kicsit megsínylette az alapozás közben elszenvedett izomszakadás. De decemberre behoztam a lemaradásom, és visszanyertem a régi formámat, így a szezon második felében már sokkal jobban éreztem magam a pályán” – árulta el Bízik Réka.

A világ legerősebb bajnokságai közé sorolt NB I-nek a klubvezetés merész célokkal vág neki, előzetes terveik szerint a stabil középmezőnyt szeretnék megcélozni. „Azért az NB I már más tészta lesz. De mivel elég jól összeszoktunk ebben az évben, és már egyre jobban ismerjük a másikat a pályán, optimistán várom az új kihívást. Izgalmas lesz megint a legjobb csapatok között bizonyítani” – tette hozzá Réka, akinek továbbra is klubtársa lesz nővére, Boglárka és az ímelyi származású Kovacsicz Mónika.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?