Az idényzáró előtt lettek bajnokok a bősiek

régiófoci
Bős |

Ugyan még be sem fejeződött a nyugat-szlovákiai V. fociliga déli csoportjának pontvadászata, de már eldőlt, hogy a bősiek a bajnokok.

Még annak ellenére is, hogy az idényzáró előtt csupán két ponttal előzik meg legnagyobb riválisukat, a Nádszeg csapatát. Eldőlt, hogy a Duna-partiak a 15. fordulóban már nem játszanak bajnoki találkozót. Soros ellenfelük, az Illésháza klubvezetése ugyanis a sporttechnikai bizottságnak jelezte: vasárnap nem lépnek pályára, ezzel az éllovas bősiek újabb három ponttal gyarapítják gyűjteményüket, megőrzik a tabella élén elfoglalt pozíciójukat. 

A bősiek egy esztendővel ezelőtt még a III. ligában szerepeltek, de az együttes nyáron két osztállyal lejjebb, az V. ligába jelentkezett. A nyári holt idényben a játékoskeretben bekövetkezett változásokat edzőcsere is tarkította, a 2020/21-es idényben a kollektívát Johancsik Patrik vezette edzőként csatába. A DAC-ban is megfordult gólvágó korábban a somorjai STK-fakó élén került rivaldafénybe, előző állomáshelyén védenceivel a dunaszerdahelyi területi bajnokság VI. ligájában diadalmaskodott. Ezúttal egy emelettel feljebb, Bősön lett sikerkovács. 

„A visszalépés után nyögvenyelősen kezdődött a felkészülés, kicserélődött a játékoskeret. Lépésről lépésre normalizálódtak a viszonyok. Az új idény elején öltözőnk ajtaján a koronavírus-járvány kopogtatott, egyik játékosunk pozitív tesztje miatt két hét kényszerpihenőre szorultunk. Félbeszakadtak a tréningek, két meccset kellett menet közben pótolnunk. Három 1:1-es eredménnyel végződött párharc után gólarányt javítottunk, villanyfényes mérkőzésen 5:0-ra vertük a kisudvarnokiakat. A 7. fordulóban, Nádszegen szenvedtük el az egyetlen vereségünket. A járványhelyzet miatt október közepén félbeszakadt a bajnokság. Az újrakezdésnél 21 ponttal a tabella második lépcsőfokáról indultunk csatába” – ecsetelte az „első félidőt” a bősiek edzője, aki az átlagéletkort tekintve a mezőny legfiatalabb csapatát irányítja.

„A fiúk az elmúlt hónapokban sem lazsáltak. Egyéni edzéstervek alapján individuálisan gyakoroltak. A felméréseknél azt tapasztaltam, hogy védenceim betartották az utasításokat. Amint azt az előírások megengedték, csoportosan gyakoroltunk, felkészülési mérkőzéseket játszottunk. Ahogy azt az eredményeink is igazolják, a rekkenő kánikulában a felkészültségünknek, a jó erőnlétünknek, a fiúk elszántságának, akaraterejének köszönhetően magasan felülmúltuk ellenfeleinket. Tavasszal négy meccset játszottunk, ezeken 26 gólt rúgtunk, csupán 2-t kaptunk, 12 ponttal gyarapítottuk gyűjteményünket. Amit ugyancsak fontosnak tartok kiemelni, teljesítményünkkel megörvendeztettük igényes szurkolóinkat, akik a visszalépés okozta csalódást követően ismét nagy számban buzdítják csapatunkat” – fűzte tovább a gondolatsort Johancsik Patrik.

Elmondása szerint jobb lett volna a pályán, újabb győzelemmel pontot tenni a világjárvány miatt kurtára sikeredett bajnokság végére, de a bajnokavatás így sem marad el. „A fiúk néhány nap szabadot kaptak, de a jövő hét végén szeretnénk egy barátságos meccset játszani, ezen a bajnoki trófeát, az érmeket is átvenni, az elsőséget drukkereink jelenlétében megünnepelni” – tájékoztatta lapunkat a tervezett ünnepi aktusról a bősiek ambiciózus szakvezetője. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?