Az év vesztesei a sportban

holland

Hibák, formahanyatlások és tragikus véletlenek a sport világából.

Érdekes
Loprais

Aleš Loprais

A januári Dakar-ralin a kamionosok versenyében éllovas cseh Aleš Loprais tudtán kívül halálra gázolt egy nézőt. A 69 éves olasz férfi közvetlenül egy dűne mögött állt, nagyon közel az úthoz. Loprais a célba érve tudta meg, mi történt, részvétét fejezte ki a férfi hozzátartozóinak és visszalépett a versenytől. „Halálomig kísérteni fog az esetˮ – mondta.

Érdekes
Guľa

Adrián Guľa

A DAC focicsapata idén minden eddiginél közelebb járt a bajnoki címhez, de nálunk Adrián Guľa vezetőedző az igazi vesztes. Több gyengébben sikerült átigazolás, valamint Kalmár és Krstovic távozása után nehéz dolga volt az új szezonban. A DAC kereste formáját, a szurkolók többsége pedig gyorsan elfelejtette Guľának a menetelést. Novemberben menesztették.

Érdekes
nadal

Rafael Nadal

A spanyol sztárteniszező azzal kezdte 2023-at, hogy már a 2. fordulóban kiesett az Australian Openen, ráadásul megsérült. Áprilisban (2005 óta először) kikerült a világranglistán a top 10-ből, sérülése pedig elhúzódott, nem tért vissza a további Grand Slam-tornákra sem, így a világranglista 670. helyén zárta az évet. Bejelentette, 2024 elejére egészséges lesz, de ez lesz az utolsó versenyéve.

Érdekes
PSG

A PSG és az MU

A tavalyi BL-kiírásban a PSG már a Bayern elleni nyolcaddöntőben elvérzett, kettős vereséggel, rúgott gól nélkül esett ki. Messi és Neymar így rossz emlékekkel búcsúzott az európai futballtól. Az idei BL-szezon legnagyobb vesztese a Manchester United, amely a Bayern, a Köbenhavn és a Galatasaray mögött nagy meglepetésre csoportutolsóként zárt.

Érdekes
Hokisok

A magyar hokisok

Harmadszorra sem tudta kiharcolni a bennmaradást az elitben a magyar férfi jégkorong-válogatott. Kevin Constantine szövetségi kapitány védencei a világbajnoki csoportban hosszabbítás után legyőzték a franciákat, de az utolsó fordulóban az osztrákok elleni ki-ki meccsen rávezetések után vereséget szenvedtek, így visszacsúsztak a Divízió I-be.

Érdekes
Klaksvík

A Ferencváros

A Ferencváros labdarúgócsapata ismét nagy álmokkal vágott neki a BL-selejtezőknek, csakhogy az első akadálynál elhasalt: a feröeri Klaksvík 3:0-ra győzött a pesti visszavágón. A botrányos eredmény Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző távozását eredményezte. A zöld-fehérek ezután az Európa-Konferencialigában eljutottak a főtábláig és a csoportból is továbbjutottak.

Érdekes
Chelsea

A Chelsea

Továbbra sincs látszata a Todd Boehly-érában elköltött kb. 1 milliárd fontnak a Chelsea focicsapatában. A drágán vett középszerű focistákkal Tuchel, Potter és Lampard után Pochettino sem tud csodát tenni. A tavalyi 12. hely után jelenleg 10. a csapat, s idén 19 vereséget számlált – a topligákban ez a 4. legmagasabb szám.

Érdekes
holland

A holland futók

A budapesti atlétikai világbajnokság nyitónapján hihetetlenül pechesek voltak a holland futók, két aranyérmet is elveszítettek bukások miatt: előbb női 10 000 méteren az éllovas Sifan Hassan esett el a hajrában, majd a vegyes váltóban elöl haladó Femke Bol nyolc méterrel a cél előtt elhasalt – az ennek köszönhetően győztes amerikaiak világcsúccsal zártak.

Érdekes
kajaknégyes

A kajak négyes

A duisburgi világbajnokságon a Denis Myšák–Samuel Baláž–Zalka Csaba–Botek Ádám kajak négyes erőtől duzzadva húzta be az előfutamot, aztán jött a hideg zuhany: a középdöntőben csak ötödikek lettek, nem jutottak döntőbe és ezzel lemaradtak az olimpiai kvótáról. A szlovákiai kajak négyes 1996 óta először hiányzik majd az ötkarikás játékokról.

Érdekes
Slovan

A HC Slovan

Az előző szezonban már a bajnokság negyeddöntőjében elvéreztek a Slovan hokisai, idén pedig csak a 10. helyen állnak a Tipos Extraligában. Ján Pardavý és Vladimír Ružička után Peter Oremus már a harmadik edző, aki az aktuális szezonban irányítja a csapatot. A december még egy rossz hírt tartogatott a Slovan számára: elhunyt Rudolf Hrubý klubtulajdonos.

(Fotók: TASR, TASR/AP, Somogyi Tibor, dakar.loprais.cz

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?