Távozik a DAC-tól Adrián Guľa vezetőedző

Guľa
Dunaszerdahely |

Péntektől már nem Adrian Guľa a DAC labdarúgó-csapatának vezetőedzője, a sárga-kék klub a honlapján jelentette be az edzőváltást dél körül.

A 48 éves tréner tavaly júniusban vette át a csapat irányítását, és összesen 61 tétmérkőzésen (46 a Niké Ligában, 8 az Európa-Konferencialigában, 7 a Slovnaft Cup-ban) vezette a sárga-kékeket. A menesztése már korábban is felmerült, a szurkolók például a zsolnai 1:5 alkalmával erőteljesen követelték a távozását. A csapat jelenleg a bajnokság 6. helyén áll, 11 ponttal lemaradva az éllovas Slovan mögött.

Mindent meg kell tenni a jó szereplésért. Az hogy a csapat valamiért nem működik jól, annak biztosan van oka. Ezt az okot meg kell találni, és ezt a problémát meg kell oldani, mert ezekkel a játékosokkal jobb teljesítményt kellene nyújtani – mondta többek között még a csütörtöki szurkolói találkozón Világi Oszkár klubtulajdonos. – A másik dolog, hogy olyan csapatot építünk, amely erősebb a tavalyinál. Ezt pedig folytatni kell, nyáron még erősebbnek kell lennünk. A szezon végére olyan teljesítményt szeretnénk elérni, hogy újra telt ház legyen. A konkrét záró kérdésre pedig, hogy lesz-e edzőváltás, Világi úgy reagált: „Első a klub, második a csapat, a harmadik az emberek.

Szintén azonnali hatállyal távozik a klubtól az eddigi másodedző, Ladislav Kubalík, valamint Martin Kojnok erőnléti edző. is.

A közlemény azzal zárul, az új vezetőedző személyéről később adnak tájékoztatást. A közelmúltban a Fradi egykori mesterét, Sztanyiszlav Csercseszovot emlegették Guľa lehetséges utódjaként. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?