Az este, amikor a zebrából oroszlán lett

<p>A meccs előtt alig adtak esélyt a Juventusnak, amely végül 2:1-re megverte a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.</p>

KISS TBOR NOÉ

A Bajnokok Ligája elődöntőjének sorsolása előtt megjelent egy mém, amelyen három oroszlán bámult egy zebrát a szavannán. A zebra értelemszerűen a Juventus volt, az oroszlánok pedig a lehetséges ellenfelek, a Barcelona, a Bayern München és a Real Madrid. Végül a címvédő Realnak volt szerencséje azzal, hogy levadászhatja a zebrát, a torinói odavágó alapján azonban úgy tűnik, a Juventus nem áldozatként érkezett a legjobb négy közé. A nemzetközi szaksajtó véleményére rácáfolva a torinóiak 2:1-re megverték a Real Madridot a találkozó odavágóján. Nagy meglepetés született Torinóban, s összeszedtünk néhány olyan érdekességet a mérkőzéssel kapcsolatban, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy ez az eredmény szülessen meg.

Nem gondoltuk volna, hogy 2:1 után inkább a Juventusnak lesznek helyzetei. A Tévez tizenegyesgólja után hátralévő harminc percben a Real Madrid támadott, támadgatott, de a 3-5-2-es rendszerre (ami védekezésben valójában 5-3-2-nek bizonyult) átváltó Juventus nem adott teret a kibontakozásra. Sőt, levegőben lógott a Juventus újabb találata, 2:1 után valószínűbbnek tűnt, hogy 3:1 következhet, mintsem 2:2.

Nem gondoltuk volna, hogy a Juventus a sérült Paul Pogba nélkül ilyen masszív középpályásjátékot mutat be, s ezen a téren is felülmúlja a Real Madridot. A kedd esti mérkőzésnek nemcsak Andrea Pirlo volt a főszereplője, hanem az elmúlt hónapok nem túl meggyőző játéka után az elődöntőben kiválóan futballozó Arturo Vidal és Claudio Marchisio is.

Nem gondoltuk volna, hogy ez a – a madridi sztárokhoz képest legalábbis – lassú, körülményes játékosokból álló Juventus futómennyiségben is messze lekörözi majd a Realt. Az olasz játékosok összesen 114,6, a spanyolok viszont csak 106,9 kilométert futottak a mérkőzésen. Azt pedig egyenesen hihetetlennek tartjuk, hogy a mezőny minden tagjának teljesítményét figyelembe véve a 35 éves Andrea Pirlo volt a második legtöbbet futó játékos (Vidal mögött) a maga 11,8 kilométerével.

Nem gondoltuk volna, hogy a kiváló taktikusként ismert Carlo Ancelotti csődöt mond Torinóban. A sérülések miatt ismét a középpályán szerepeltetett Sergio Ramos nagyon gyengén játszott, elképesztően rossz, indokolatlan megmozdulásokkal borzolta a Real-rajongók kedélyeit. Ramos középpályára állításával ráadásul a védelem közepe is „kilyukadt”, Varane és Pepe mintha nem értette volna meg egymást. Az első gól előtti madridi védekezés érthetetlen volt: Carlos Tévez a tizenhatoson belül úgy kapott labdát, hogy nagyjából tíz méterre állt a hozzá legközelebbi vendégfocista.

S végül nem gondoltuk volna, hogy Gareth Bale ennyire kiábrándító teljesítményt nyújt. A százmilliós csatárt leradírozta a pályáról a Juventus 33 éves védője, a Premier League-ből kiselejtezett Patrice Evra. Bale-nek sem lövése, sem pontos beadása nem volt ezen a mérkőzésen. Joggal kérdezhetjük, hogy akkor mije volt.

Összességében azért a Real Madrid helyzete nem reménytelen. 2:1-es hátrányból a BEK/BL eddigi történetét figyelembe véve negyvenkilenc százalék a spanyolok továbbjutási esélye.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?