Az esélytelenebb nyert a pasienkyi stadionban

Pozsony. Ahogy azt mondani szokták, a rangadónak nincs favoritja, a derbin minden lehetséges. Szombaton is az esélytelenebbnek tartott égszínkékek (két korábbi döntetlen után) nyerték a sárga–feketék elleni 75. meccset.

Pozsony. Ahogy azt mondani szokták, a rangadónak nincs favoritja, a derbin minden lehetséges. Szombaton is az esélytelenebbnek tartott égszínkékek (két korábbi döntetlen után) nyerték a sárga–feketék elleni 75. meccset.

Játékosságban sokáig tanácstalanság jellemezte a mérkőzést, ötletszegény kombinációkkal nem nagyon tudták meglepni egymást a riválisok. Persze az is igaz, hogy a labdarúgók futottak, küzdöttek, hajtottak, csak hát a párharcok során megszerzett labdákat rendszerint rossz helyre címezték. Többnyire az Inter irányította az összecsapást, helyzetig azonban nem jutottak játékosai. Aztán a rendkívül aktív Vittek eleinte csak ijesztgette a vendéglátókat, majd a 39. percben Pecko beadását fejjel értékesítette. Sokkal kreatívabb volt a vendégek középpályássora, főleg a korábbi meccseken gyengélkedő Sedlák játszott jól.

Alig telt el néhány perc a második félidőből, amikor Kratochvíl a gólvonalról mentette Vittek fejesét, utána az Inter, elsősorban a cserejátékos Drobňáknak köszönhetően, helyenként nyomasztó fölénybe került, sokszor jutott lőhelyzetbe, de a labdák elkerülték a kaput (Drobňák lökete a védőkről pattant szögletre), vagy játékosai elügyetlenkedték a lehetőségeket (Micsovics). Hellyel-közzel a Slovan megpróbálta kihasználni ellenfele fellazult védelmét, s ez a 74. percben sikerrel járt: Šesták kiharcolt egy labdát, Vittekhez passzolta és a gólvágó a kifutó Hýll mellett a hálóba lőtte. Az Inter igyekezett, ment előre, játéka azonban túl görcsös volt, nem tudott szépíteni, a hajrában Halenár löketét Prole kiütötte. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?