Az érsekújváriaké a Móder Cup

<p>Tardoskedd. „Változatos, sokszínű műsort igyekeztünk készíteni településünk két nagy szülöttének tiszteletére. Móder László és József megérdemli ezt a figyelmességet, hiszen erős szálak kötik őket községünkhöz, az itt élő emberekhez” – mondta a hétvégi rendezvénysorozatról Buda Ferenc, a Lucerna Polgári Társulás elnöke. A rendezők állítják, mindenki megtalálta a számára legmegfelelőbb műsort a IV. Móder Cup diáklabdarúgó-tornán.</p>

ÁBEL GÁBOR

Pénteken tizenegyesrúgó-versennyel indult az események sora: a diákok között Szikora Dávid, a felnőtteknél mintegy kétórás ádáz küzdelem után Császár Dávid bizonyult a legeredményesebbnek.

Király a tehetségdíjas

Szombaton zajlott a diáktorna a tardoskeddi, az érsekújvári, a negyedi és a párkányi csapat, valamint a Komáromi és az Érsekújvári Területi Válogatott részvételével. „A fiúk igyekezetével nem akadt gond, mindenki bizonyítani akart. Kemény, harcias, ám sportszerű küzdelmeket láthattunk, a játékvezetők csak elvétve mutatták fel a sárga lapot. Egészen kiemelkedő teljesítményekkel is megajándékoztak bennünket a fiúk, a torna tehetségdíját kiérdemlő párkányi Király Mátyásról a következő években bizonyára még sokat fogunk hallani” – vélekedett Újhelyi Ferenc tornaszervező.

Tarolt a Bajkai-csapat

A végső győzelmet pontveszteség nélkül, 34:5-ös gólaránnyal az érsekújvári MŠK fiataljai vívták ki. Edzőjük mindenekelőtt a csapatszellemnek és a hozzáállásnak tulajdonította a sikert. „Védenceim óriási lendülettel kezdték a körmérkőzéseket, s igyekezetük később sem hagyott alább. Szinte egymást múlták felül, s örvendetes, hogy Rečka a legjobb kapus, Pasztorek pedig a torna gólkirálya lett” – értékelt Bajkai Gábor érsekújvári edző.

Trieb nem tündökölt

A dobogó harmadik fokán végzett érsekújvári területi válogatott színeiben lépett pályára Trieb Ákos, aki a nemrég befejeződött bajnokságban a szalkai diákcsapat kapitányaként 52 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Tardoskedden viszont csak egyszer élvezhette a góllövés örömét. „Valamennyi mérkőzésen szerephez jutottam, két ízben a kapufát találtam telibe, ötször pedig gólpasszt adtam társaimnak. Néhány zicceremet sajnos a kapusba lőttem. Legközelebb majd jobban sikerül...” – kommentálta szereplését a fürge csatár.

Születésnapi kiadvány

Rangos kísérőrendezvények gazdagították a torna műsorát. Az érdeklődők megtekinthették Móder László eddig még nem kiállított sportérmeit és azt a barcelonai mezt, amelyet a játékos az 1969-es KEK-döntő során cserélt az egyik katalán játékossal. A Lucerna Polgári Társulás gondosan összeállított kiadványt jelentetett meg a helyi sportegyesület megalakulásának 90. évfordulója alkalmából. Elismerésben részesült Vas József, Szpevák Antal és Gyurek István, akik játékosként, edzőként és vezetőként is hozzájárultak a tardoskeddi foci sikereihez. A rendezvényen ott volt Móder László özvegye és a Kassán élő Móder József is. Tegnap háromnapos tábor kezdődött, amelyben Kantár Szilárd irányításával 35 kapus fejlesztheti képességeit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?