Az első hat között akar végezni a DAC

<p>Dunaszerdahely. A tavaszinál támadóbb felfogásban szeretne játszani, és a bajnoki táblázat első felében akar zárni a DAC labdarúgócsapata a hétvégén kezdődő Fortuna Liga 2014/15-ös szezonjában.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

„A tavaszinál támadóbb szellemű, nívós focit akarunk játszani, hogy lelkes szurkolóink elégedettek legyenek. Továbbra is szisztematikusan akarunk dolgozni, mert hosszú távú terveink vannak. Az idei szezonra az a célunk, hogy az első hat között végezzünk a bajnokságban – mondta Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa a tegnapi sajtótájékoztatón. – Természetesen örülnénk, ha kijutnánk a nemzetközi kupaporondra, de ezt a játékoskeretet még nem tartom érettnek a sikeres szereplésre. Annak pedig nem lenne sok értelme, ha már az Európa Liga-selejtező első vagy második körében kiesnénk.”

Világi nagyon fontosnak tartja a sikabonyi edzőközpont kibővítését, ahol négy pályán zajlik az utánpótlás-nevelés. Ha szeptemberben megegyeznek a klub és a város vezetői, akkor a stadion mögötti részen elkészülnek az ifjúsági és az A csapat edzőpályái. A klubtulajdonos elárulta, hogy egymillió euró a klub költségvetése, a stadionépítés pedig újabb milliókat emészt fel. A 12 ezer néző befogadására alkalmas DAC Aréna tervezetét most engedélyeztetik, ha ez megtörténik, akkor bemutatják a projektet. A stadion felújításához az állam 2,4 millió, a város pedig 1,6 millió euróval járul hozzá.

Végh Tibor klubelnök arról tájékoztatott, hogy a DAC fiatal tehetségeket igazolt a Slovanfakóból érkezett Alan Kováč, a szenci Mário Tóth és Roman Sabrel, valamint a tőketerebesi Roland Černák személyében. Két tapasztalt 30 éves játékossal, Peter Struhárral (legutóbb Pápa) és Horváth Bélával (Nieciecza) is erősítettek. Végh hozzátette, olyan labdarúgókat kerestek, akik beleillenek a tulajdonos koncepciójába.

„A tavaszi kezdőcsapatból Causic, Gergel és Matúš távozott, bízom benne, hogy az előbbi kettőt Struhár és Horváth Béla pótolni tudja, de továbbra is keresünk egy góllövő csatárt. Tehetséges fiatalok is érkeztek, akik rövid időn belül lehetőséget kapnak az élvonalban – szögezte le Radványi Miklós, a sárga-kékek vezetőedzője. – Elégedett vagyok a felkészüléssel, ami elég rövid volt. Annak örülök, hogy senki sem sérült meg. Tavasszal végig nagy nyomás alatt voltak a játékosok, most már felszabadultabban futballozhatnak. Eredményes támadófocival szeretnénk kedveskedni lelkes drukkereinknek.”

Világi Oszkár szerint sok a furcsaság a szlovák futballban, például csak július elsején kezdődött az átigazolási időszak, de már tizenegyedikén rajtol a bajnokság. „Nincs ebben logika. Azt sem értem, miért kell ilyen korán kezdeni az idényt, aztán tavasszal három hónap alatt lezavarjuk a második felvonást. Sokkal jobb lenne, ha augusztustól június középéig tartana a szezon – hangsúlyozta Világi. – Az itteni fociból hiányzik a vízió, így nem lehet eredményeket elérni. Nálunk az állam és a mamutcégek nem támogatják a labdarúgást. A szlovákiai klubtulajdonosok számára ez nem üzlet, hanem jótékonykodás.”

A DAC tulajdonosa elmondta, nagyon meglepte, hogy szinte valamennyi szlovákiai játékos külföldi ajánlatra vár, s mivel Európában augusztus végéig tart az átigazolási időszak, addig nem akarják lekötni magukat, reménykednek a külföldi szerződésben. Csak akkor kezd érdekessé válni számukra a szlovák liga, ha nem tudnak más országba igazolni. Az a tény is ezt erősíti, hogy a szlovák bajnokságba szeptember közepéig lehet igazolni. „A csatárposzton szeretnénk erősíteni, több játékossal is tárgyalunk. Bízunk benne, hogy Szarka a mi játékosunk lesz, eltiltását enyhíti a fegyelmi bizottság, és augusztusban már számíthatunk rá” – jelentette ki Világi.

Megtudtuk, hogy Martin Matúš kölcsönjátéka lejárt, a dunaszerdahelyiek le akarták igazolni, ám a Kysucký Lieskovec tulajdonosa horribilis összeget kért a 32 éves támadóért.

Érdekes, hogy a DAC-játékosok közül senki sem viseli a tizenkettes mezt (tavasszal Ujlaky hordta). „Úgy döntöttünk, hogy ezt a számot hálából a szurkolóiknak adjuk, mert fantasztikus drukkereink a tavaszi idényben valóban tizenkettedik játékosként segítették a csapatot” – jelentette ki Németh Krisztián sportigazgató.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?