Az egyik farkas örült, a másik nem

Bejött a papírforma kedden a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a legjobb nyolc között a Real Madrid és a Wolfsburg.A Bajnokok Ligája mindkét keddi párharcból a csoportelső jutott tovább, kettős győzelemmel.

Bejött a papírforma kedden a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a legjobb nyolc között a Real Madrid és a Wolfsburg.

A Bajnokok Ligája mindkét keddi párharcból a csoportelső jutott tovább, kettős győzelemmel. A Real Madrid–Roma meccs ráadásul látványos játékot is hozott.

Ahogy Rómában, úgy Madridban sem történt csoda: a Real Madrid a visszavágón is 2:0-ra verte az AS Romát, így kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A meccs kísértetiesen hasonlított az odavágóhoz: a Roma a mezőnyben egyenrangú partnere volt a Realnak, bizonyos szakaszokban felül is múlta ellenfelét (ez Madridban nagy szó!), azt azonban a párharc minden percében érezni lehetett, hogy a spanyoloké jóval erősebb csapat. Továbbjutásuk egy pillanatig sem forgott veszélyben, függetlenül attól, hogy Mohamed Szalah a Bernabéuban is kihagyott két jókora ziccert – ez azonban legalább annyira csalóka adat, minthogy a Real Madridnak (a blokkolt lövéseket is számítva) 37 kísérlete volt a mérkőzésen. A második félidő közepén a madridiak szereztek két gólt, Cristiano Ronaldo a 61. mérkőzésén talált be az ellenfél kapujába a BL-ben (összesen 89 találatnál jár), James Rodríguez pedig ebben a szezonban először volt eredményes nemzetközi vizeken. A mérkőzés után mégsem az ő játékát emelték ki a legtöbben: Zinedine Zidane és a második gólt szerző kolumbiai is a brazil Casemirót emlegette, a 24 éves brazil védekező középpályás remek munkát végzett.

Volt egy hős a farkasoknál is. Néhány évvel ezelőtt Andrea Pirlót köszöntötték a Real Madrid szurkolói a Bernabéuban, most Francesco Totti kapott vastapsot. Elképzelhető, hogy a 39 éves római legenda az utolsó mérkőzését játszotta a Bajnokok Ligájában. A futballista rekorderként búcsúzhat a sorozattól: másfél évvel ezelőtt, a Manchester City ellen szerzett találatával ő minden idők legidősebb gólszerzője a sorozatban. Totti egyébként tett egy látogatást a madridi öltözőben is: mezt cserélt Sergio Ramosszal. Majd meghatottan arról beszélt, bánja, hogy soha nem lehetett a Real Madrid játékosa.

A Real Madrid továbbjutása egy 29 éve tartó sorozatnak vetett véget. A spanyolok 1987 szeptemberében búcsúztatták a Napolit a BEK első fordulójában, azóta azonban az összes olasz csapattal szembeni párharcukat elbukták (8/8). A Juventus négyszer, a Milan kétszer, a Torino és a Roma pedig egyszer-egyszer verte ki a csapatot valamelyik nemzetközi kupából.

A játéknap másik mérkőzésén nem született nagy meglepetés: a Wolfsburg a Real Madridhoz hasonlóan mindkét meccsét megnyerte a belga Gent ellen, az idegenbeli 3:2 után egy hazai 1:0 következett. A németek először jutottak be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. „Szenzációs eredmény” – kommentálta a sikert Klaus Allofs, a németek sportigazgatója, s bár az idény elején senki sem várta volna a negyeddöntőbe a Wolfsburgot, a csapat nyolcaddöntős sorsolása után ez volt a minimum a farkasoktól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?