„Az Eb ott van a fejekben”

<p>Két tornagyőzelem, két gólkirályi cím – a vágsellyei női kézilabdacsapat balszélsője, Bízik Réka remek formába lendült a szezonkezdetre, amit a szlovák válogatott csehországi felkészülési tornáján is bizonyítana.</p>

OROSKY TAMÁS

A vágsellyeiek előbb hazai pályán (ellenfelek: Senec, Mosonmagyaróvár, Olomouc), majd Csehországban (Olomouc, Olomouc juniorcsapat, Senec) is veretlenül lettek tornagyőztesek, s mindkét alkalommal a Duslo 22 éves játékosa, Bízik Réka lett a gólkirály, 26, majd 24 találattal. „Gyönyörű labdákat kaptam a társaimtól. Jól védekeztünk, a kapusaink is sokszor hárítottak, így könnyű dolgom volt – mondta lapunknak a tőle megszokott szerénységgel a balszélső. – Én mindig jobban örülök a csapat sikerének, mint a góljaimnak.”

Persze azért az ellen ő sem tiltakozna, ha a szlovák válogatott színeiben is hasonlóan eredményes lenne a chebi felkészülési tornán, amelyen Fehéroroszország (a meccs lapzárta után ért véget), Csehország és Lengyelország ellen lép pályára Dušan Poloz szövetségi kapitány csapata.

„Egyértelműen a decemberi magyar–horvát Európa-bajnokságra való minél jobb felkészülést szolgálja a torna, azt, hogy minél jobban összeszokjon a csapat. Természetesen mindenkin érződik, hogy lényegében már megkezdődött a harc a kontinensviadalra utazó keretbe való kerülésért, ez biztos, hogy ott van már a lányok fejében. Mindenki szeretne ott lenni az év végi tornán, de a küzdelem nem lépi túl az egészséges kereteket, nincs úgymond verekedés a helyekért” – számol be a csapatban uralkodó légkörről Bízik Réka.

Elmondása szerint a hangulatot egyáltalán nem befolyásolta a klubja és Poloz közti nyári nyilatkozat- és közleményháború sem (a vágsellyeiek nehezményezték, hogy a cseh Most egyesületénél vezetőedzőként dolgozó Poloz esetleg szerepet játszhatott abban, hogy két meghatározó játékosuk, Lucia Súkenníková és Simona Szarková ott folytatja tovább). „Szerintem teljesen felesleges volt ez az egész ügy. Engem mindenesetre nem befolyásol, és nem is gondolkoztam rajta. Ha hívnak a válogatottba, akkor jövök” – jelentette ki Bízik Réka, aki két góllal vette ki a részét a szlovák csapat 27:24-es győzelméből a Most elleni hétfői edzőmecscsen.

A csehországi tornát követően (amelyről több kézilabdázó is hiányzik, mivel nem hivatalos játéknapokon rendezik) már csak egy erőfelmérő vár az Eb előtt a szlovák válogatottra: októberben Szigetszentmiklóson a házigazda mellett a cseh és az osztrák csapat lesz az ellenfele a négyes tornán. „Remélem, bekerülök majd az utazók közé, élmény lenne az Eb-n játszani, még ha nehéz is a csoportunk” – tette hozzá Bízik Réka.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?