Az aranyosmarótiak ellen javíthat a DAC

DAC
Dunaszerdahely |

A szerediek elleni hétközi vereség után vasárnap a MOL Arénában térhet vissza a győztes útra a DAC labdarúgócsapata, amely 15.00 órakor a Fortuna Liga 16. fordulójában a negyedik helyen álló aranyosmarótiakat fogadja.

A DAC a szerdai vereséggel maradt a tabella második helyén, a Slovan (amely szombaton a trencsénieket fogadja) jobb gólkülönbségével vezeti a bajnokságot.

"Kár a vereségért, de megyünk tovább, mindig a következő meccsre koncentrálunk. Ez most az aranyosmarótiak elleni összecsapás, ahol mindenképp győzni szeretnénk. Fel kell állnunk, és vasárnap begyűjteni a három pontot” – mondta a szerediek elleni mérkőzés után Martin Jedlička, a DAC kapusa.

Jók az előjelek

Az aranyosmarótiak a szezonban eddig egy stabil középcsapat benyomását keltik, 20 szerzett ponttal a tabella 4. helyén állnak, de csak két pont az előnyük a nyolcadik nyitraiakkal szemben. 

Érdekesség, hogy a két csapat utolsó négy egymás elleni mérkőzése kivétel nélkül 2:1-es DAC-győzelmet hozott. Utoljára augusztusban csaptak össze a felek, akkor Kalmár és Divkovic szerezte a dunaszerdahelyi gólokat. Az egymás elleni mérleget tekintve bizakodó lehet a DAC, mivel az utolsó aranyosmaróti győzelemért (1:0) 2016 áprilisáig kell visszamennünk, azóta 2 döntetlen mellett nyolc dunaszerdahelyi diadal született.

Az aranyosmarótiak elsősorban fizikai oldalról jelenthetnek majd problémát Storck legénységének. A fortunaliga.sk oldal statisztikái szerint a DAC szinte minden mutatóban egyértelműen jobbnak bizonyul az idei szezon során vasárnapi ellenfelénél, kivéve a megnyert párharcok számát. Kalmáréknak így a szerediekhez hasonlóan ismét egy védekező felfogású csapatot kell megtörnie. Bernd Storck vezetőedzőnek várhatóan csak Vida Mátét és Sidney Friedét kell sérülés miatt nélkülöznie, a sárga lapok miatti eltiltás után Dominik Kružliak újra a csapat rendelkezésére áll. Ez lesz a DAC utolsó előtti hazai mérkőzése az őszi szezonban. A találkozót az Orange Sport 1 és a huste.joj.sk oldal élőben közvetíti.

Gyászol a DAC

Szomorú hír érte a dunaszerdahelyi csapatot hét közben: a klubhonlap tájékoztatása szerint szerdán, 82 éves korában elhunyt Sidó Ferenc (szül. 1938), a klub egykori játékosa, edzője, krónikása. Az ő kezei alól került ki annak a csapatnak a gerince, amely a 70-es években szárnyakat adott a DAC-nak. Több könyvet is írt a város labdarúgásáról, társszerzője volt a „Dunaszerdahelyi futball 100 éve” és a „100 év 100 legjobbja” műveknek. Ő írta a „Négy év szürkeségben” című monográfiát és az idén megjelent „A DAC – és akkor hogyan tovább?” című könyvet – olvasható a dunaszerdahelyiek honlapján található megemlékezésben.
(lz, dac1904.sk)

Érdekes

Lačný és a magyarkártya

Miloš Lačný, a szerediek támadója a DAC elleni mérkőzés 69. percében elveszítette fejét, és hatalmasat sprintelve felöklelte az éppen egy párharc után feltápászkodó Kalmár Zsoltot. Tettéért kiállította őt a játékvezető, majd hárommeccses eltiltást kapott. Lačný a mérkőzés után sem nyugodott le, és saját Instagram-oldalán folytatta nem túl szimpatikus viselkedését:

„A DAC-nak Kalmárral az élen éreznie kell, hogy ki van otthon Szlovákiában. Ha nem játszanak a fair play szerint, akkor ezt Kalmár egyszerűen megérdemelte, mint ahogy a DAC is a vereséget”– olvasható Lačný profilján. A fair play említése azért is érdekes a szeredi játékos részéről, mert a mérkőzés során végig ők játszottak kirívóan durván, összesen 37-szer (!) szabálytalankodtak, de a piros lapon túl a játékvezető csak három sárga lapot osztott ki nekik. (lz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?