Az Alpok–Adria-kupában a lévai Patrióták

A Patrióták férfi-kosárlabda-csapata egy most induló nemzetközi sorozatban vesz részt.A jövő héten rajtoló hazai bajnokság mellett a lévai kosárlabdacsapat váratlanul egy nemzetközi kupasorozatban is érdekeltté vált, a klubvezetők és a szponzorok a héten összehívott gyors tanácskozása után igent mon

A Patrióták férfi-kosárlabda-csapata egy most induló nemzetközi sorozatban vesz részt.

A jövő héten rajtoló hazai bajnokság mellett a lévai kosárlabdacsapat váratlanul egy nemzetközi kupasorozatban is érdekeltté vált, a klubvezetők és a szponzorok a héten összehívott gyors tanácskozása után igent mondtak az Alpok–Adria-kupa nulladik évfolyamában való szereplésre.

A sorozat létrehozását a szlovén Domzale szorgalmazta, amely osztrák, horvát és szlovák klubokat szólított meg. A végül nyolccsapatos mezőnyt két csoportra osztották, a lévaiak a Domzale mellett a Kvarner Rijekával és az osztrák Arkadia Traiskirchennel találkoznak oda-vissza alapon a november közepén rajtoló csoportmeccseken. A playoffban a B csoport csapataival játszanak keresztbe – ott kapot helyet a másik szlovák induló, a privigyei gárda–, majd a sorozat a domzalei Final Fourral végződik.

„Semmilyen rajtpénzt nem kellett befizetnünk, és a szervező klub azon dolgozik, hogy támogatók révén az elszállásolás se jelentsen költséget az idegenbeli meccseken. Így anyagilag nem lesz annyira megterhelő a kupa, és reméljük, hogy a megszerzett tapasztalok révén megtérül a befektetés – magyarázta lapunknak Ladislav Garaj, a lévaiak menedzsere. – Kissé a csapatépítést is megváltoztatta a szereplés, Markovicsot már kimondottan emiatt igazoltuk le, a hatodik idegenlégióst csak télen terveztük megszólítani. Ha még erősítünk, az biztos szlovák kosaras lesz, Richard Grznárral továbbra is kapcsolatban vagyunk.”

A Patriótákat nyártól szlovén edző, Teo Hojc irányítja, az ő személye is fontos szerepet játszott az Alpok–Adria-kupához való csatlakozáskor. „Eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, mind az edzésfolyamatot, mind a játékosokkal való kommunikációt illetően. Persze jönnek majd nehezebb napok is, de szerintem megbirkózik azokkal is” – tette hozzá Garaj. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?