Ausztriai vizsgálat

Bécs.

Bécs. Az Osztrák Olimpiai Bizottság és az Osztrák Sí Szövetség azonnali belső vizsgálatot rendelt el, miután értesült arról, hogy vérátömlesztésre alkalmas berendezésre és üres vértasakokra bukkantak a Salt Lake City-i téli olimpia sífutóviadalainak otthont adó Soldier Hollow közelében egy házban, ahol az osztrák versenyzők laktak. Walter Mayer, az osztrák szövetség északisí szakágának igazgatója elismerte, hogy használtak infúziós eszközöket vitaminok, cukoroldat és erősítőszerek beadására, de tiltott készítmények nem szerepeltek a felhasznált segédanyagok között. Mayer arra is emlékezett, hogy a már használaton kívüli eszközöket és berendezéseket egy zsákban gyűjtötték össze. Ebben a házban lakott Christian Hoffmann, aki a sífutók 30 km-es szabadstílusú versenyében a második helyen végzett. A viadalt a doppingolással vádolt spanyol Johann Mühlegg nyerte, akinek az 50 km-en elért első helyét doppingolás miatt már törölték. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azonnal megindította a vizsgálatot a különleges „lelet“ ügyében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?