ATLÉTIKA

Milan Haborák, szlovák súlylökő folytatja győzelmi sorozatát, a pénteken Németországban rendezett fedettpályás versenyen 19,78 m-el szerezte meg az első helyet.
Szlovákia versenyzői két harmadik helyet szereztek a budapesti nemzetközi fedettpályás viadalon.

Milan Haborák, szlovák súlylökő folytatja győzelmi sorozatát, a pénteken Németországban rendezett fedettpályás versenyen 19,78 m-el szerezte meg az első helyet.

Szlovákia versenyzői két harmadik helyet szereztek a budapesti nemzetközi fedettpályás viadalon. Jana Velďáková 624 cm-et teljesített női távolugrásban, s csak 6 cm-re maradt el az Eb kiküldetési szintjétől. A számot Ajkler Zita nyerte 645 cm-rel. Élete legjobb formájában van Miriam Bobková, aki a 3. helyen végzett a 60 m-es gátfutásban, s 8,58 másodperces ideje minden idők második legjobb szlovák eredménye. Korábban 8,55 másodperces időt ért el. A versenyszámot a magyar Vári nyerte 8,3 másodperces idővel. James Beckford világklasszishoz méltóan utolsó kísérletére 8,06 m-ig repült, ezzel az olimpiai és vb-ezüstérmes atléta megdöntötte Szalma László 24 éves, pontosan 8 m-es csarnokcsúcsát. Kovács Balázs teljesítette az Eb-szintet, miután 7,72 másodperccel (a szint 7,80) negyedikként ért célba 60 m gáton. A világranglista vezető orosz Jevgenyij Pesonkiny biztosan győzött (7,60 mp).

Nyesó Szilvia nyerte női magasugrásban Szlovákia ifjúsági (felső korhatár 17 év) bajnokságát. A dunaszerdahelyi lány a pozsonyi versenyen 168 cm-t ugrott.

Az Ausztráliában edzőtáborozó Martina Danišová kalapácsvetőnő egy meghívásos versenyen 63,49 m-es teljesítményt ért el, de ez nem volt elegendő neki ahhoz, hogy teljesítse az Eb-szintet (64,00).

Martin Briňarský sikeresen fejezte be dél-afrikai edzőtáborozását. Durbanban második lett a 200 m-es síkfutásban (21,27), a győzelmet a hazai Quinn nyerte 21,16 másodperccel. Nem a legjobb idő, de erős ellenszélben érték el. Briňarský 100 m-en 10,66-ot teljesített.

Nem lesz ott a március 1. és 3. között sorra kerülő fedettpályás Európa-bajnokságon a német Nils Schumann, a 800 m-es síkfutás sydneyi olimpiai bajnoka. A 23 éves atléta kerékpározás közben eltörte a karját. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?