Athénban kijött az első lépés

Nem volt megilletődve Matej Mészáros sportlövő élete első olimpiáján. Athénban a férfi légpuska mezőnyében az előkelő 9. helyen végzett, a nagyobb siker is karnyújtásnyira volt.
Röviddel az ötkarikás játékok után milyennek látja az elért eredményt?
Elégedett vagyok a 9.

Nem volt megilletődve Matej Mészáros sportlövő élete első olimpiáján. Athénban a férfi légpuska mezőnyében az előkelő 9. helyen végzett, a nagyobb siker is karnyújtásnyira volt.

Röviddel az ötkarikás játékok után milyennek látja az elért eredményt?

Elégedett vagyok a 9. hellyel, bár ha arra gondolok, csak egy hajszállal csúsztam le a döntőről, még mindig megkeseredik a szám íze. A 7-9. helyen hárman álltunk azonos pontszámmal, és abban az esetben az utolsó tíz találatot értékelik. Egy találaton múlott, hogy kiszorultam a legjobb nyolc közül. Akkor nagyon csalódott voltam. A szövetség, mint azt utólag megtudtam, a huszadik hely környékére várt, így hát elvárásaikat jócskán túlteljesítettem.

Apropó, szövetség. Jozef Gönci komoly gondokról beszélt az illetékeseknek.

Nem tisztem, hogy ezt értékeljem. Egy a lényeg. Sportágunkban hiányoznak a szükséges feltételek. Egy rendes fedett lőtér sincs Szlovákiában, ahol nemzetközi versenyeket lehetne rendezni. Az olimpiára az edzőm sem tarthatott velem, más sportolók külön kísérettel keltek útra, és közel sem szerepeltek valami fényesen. Gönci elsősorban erre akarta felhívni a figyelmet.

Szinte napról napra zárkóznak fel az ázsiai sportolók az élmezőnyhöz.

Számomra is hihetetlen, amit művelnek. Athénban is csak néma ámulattal figyeltem, milyen a kínaiak találatszintje. Európában nem is látni ilyen teljesítményt. Ráadásul fejben is nagyon felkészültek. A sportlövészet ugyanis erről is szól. Aki az olimpián indul, annak nem okoz gondot jól lőnie. A lelki terhet elviselni, megfelelni az elvárásoknak már sokkal nehezebb. A magyar Eb-első Sidi Péter esete, aki a döntőbe sem jutott, is ezt támasztja alá.

Athénban a dopping is az élmezőnyben végzett.

Bocsánat, de egyszerűen disznóságnak tartom, ha valaki csalni próbál, és teljes szívemből elutasítom. Engem például háromszor ellenőriztek az olimpia alatt és vért is vettek. Ha rajtam múlna, még tovább szigorítanám a vizsgálatokat, és minden sportolót alávetnék a szűrőpróbának.

Gondolom, most a megérdemelt pihenés következik.

Jól mondja. A következő megmérettetés csak decemberben vár rám, addig van időm készülni. Fokozatosan szeretnék a másik két számban is fegyvert ragadni, melyekről sérülésem miatt kellett lemondanom. Igyekezni fogok mihamarabb kiharcolni a pekingi olimpiai részvételt. Szerintem négy év múlva minden idők legjobb olimpiájának nézünk elébe. (sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?