Átalakult erőviszonyok

Minden eddiginél nagyobb biztonsági előkészületek közepette közép-európai idő szerint csütörtökön hajnalban rajtol az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 85. idénye.

Ezúttal is nagy várakozás előzi meg a világ legszínvonalasabb jégkorongbajnokságának, az NHL-nek a rajtjátTASR/AP-felvétel Három héttel az amerikai terrortámadást követően nem hogy csökkent volna, inkább nőtt a bérletesek száma: a 30 klub összesen 450 ezer – egész idényre szóló – belépőt adott el.

A nyáron több kiválóság is új együttest talált, így az erőviszonyok jelentősen átalakultak. A Stanley-kupa-győztes Colorado Avalanche (a tegnapi előkészületi meccsen, hazai pályán, 4:1-re kikapott a Los Angelestől; Pálffy egy gólt ütött, Stümpelnek pedig két gólpassza volt) nem számíthat a visszavonult Ray Bourque-ra, s a sérült Peter Forsbergre.

A másik nagy favorit, minden bizonnyal a Detroit Red Wings lesz, amely megszerezte a korábban a Buffalóban brillírozó Dominik Hašeket, Brett Hullt és Luc Robitaille-t.

A tavalyi bajnok, idei finalista New Jersey Devils elveszítette egyik sztárját, a Torontóba igazolt Alekszandr Mogilnijt, míg az elődöntős, a komoly anyagi problémákkal küszködő Pittsburgh Penguins kénytelen volt megválni cseh sztárjától, a 10 millió dollár fölött kereső Jaromír Jágrtól, aki végül is a Washington Capitalsben kötött ki.

A két New York-i együttes, a Rangers és az Islanders is ügyeskedett a nyári szünetben. Az előbbi gárda Eric Lindrost, az utóbbi pedig Alekszej Jasint (10 évre szóló 90 millió dolláros szerződést írt alá!), Mike Pecát és Chris Osgoodot igazolta le.

Az NHL-ben a következő szlovák hokisok szerepelnek majd: Ľuboš Bartečko (Atlanta); Miroslav Šatan (Buffalo); Ronald Petrovický (Calgary); Jaroslav Obšut (Colorado); Róbert Švehla (Florida); Žigmud Pálffy, Jozef Stümpel, Ľubomír Višňovský (Los Angeles); Marián Gáborík, Ľubomír Sekeráš (Minnesota); Richard Zedník (Montreal); Marián Cisár, Vladimír Országh (Nashville); Zdeno Cíger, Peter Smrek (NY Rangers); Marián Hossa, Zdeno Chára, Ivan Čiernik (Ottawa); Michal Handzuš, Ladislav Nagy, Radoslav Suchý (Phoenix); Pavol Demitra (St. Louis); Kristián Kudroč (Tampa Bay); Peter Bodra (Washington).

A sportág magyar szerelmesei abban reménykedhetnek, hogy Szuper Levente lehetőséget kap a Calgary színeiben.

A csapatokra az április 14-ig tartó körmérkőzéses sorozatban 82-82 mérkőzés vár. Közben a Salt Lake City-i olimpia miatt február 14. és 24. között szünetel a pontvadászat. A playoffba a két főcsoportból a 8-8 legjobb kerül, s itt már kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

Az első játéknap párosítása: Toronto–Ottawa, Pittsburgh–Colorado, Calgary–Edmonton. (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?