Átadták az Év sportolója elismeréseket

Budapest |

<p>Berki Krisztián tornászt és Janics Natasa kajakost, a Kovács Katalin, Janics kajakpárost, Kiss László úszó szövetségi kapitányt, illetve Kovács Istvánt, Berki edzőjét választották az év legjobbjának a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 53. alkalommal kiírt szavazásán.</p>

A díjakat kedd este, a Sportmax-Hegyvidék sportcsarnokban adták át a kategóriák dobogósainak a gálaműsorral egybekötött ünnepségen, amelyen megjelent Schmitt Pál köztársasági elnök, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Tarlós István is. Budapest főpolgármestere különdíjat adott át Kapás Boglárka úszónak, aki két aranyérmet szerzett az ifjúsági olimpián.
Hegyi László, a szervezőbizottság elnöke, a Sportcsillagok Gálaestjének főigazgatója különdíját a vörösiszap-katasztrófa által sújtott Devecseri Sport Egyesület kapta. A Veszprém megyei bajnokságban játszó labdarúgócsapat október 4. után a saját pálya használhatatlansága ellenére folytatta a bajnokságot, mégpedig az Ajka stadionjában, példát mutatva küzdőszellemből és a sport szeretetéből. A klub képviseletében Heizler Gábor szakosztály menedzser, Kocsy Miklós sportegyesületi elnök és Szőllősi Attila játékos-edző vette át a díjat. Ókovács Szilveszter, a Duna TV vezérigazgatója pedig az úszó Gyurta Dánielnek, 2009 legjobb férfi sportolójának nyújtott át különdíjat.
Az nb1.hu internetes portál által kiírt magyar Aranylabdát, az esztendő legjobb labdarúgójának járó díjat idén Dzsudzsák Balázs érdemelte ki. A PSV Eindhoven játékosa nem volt jelen a gálán, mivel még bajnoki mérkőzés vár rá Hollandiára.

Az 53. Év sportolója szavazás dobogósai:
Férfiak:
1. Berki Krisztián (torna, lólengés) 1723 pont 
2. Sidi Péter (sportlövészet) 1046
3. Cseh László (úszás) 881
Nők:
1. Janics Natasa (kajak-kenu) 1367 p
2. Hosszú Katinka (úszás) 1251 
3. Mészáros Anett (cselgáncs) 538
Csapat:
1. Kovács Katalin, Janics Natasa kajakkettes 781 p
2. Férfi párbajtőr-válogatott 575
3. Női 4x200-as gyorsúszóváltó 544
Szövetségi kapitány:
1. Kiss László (úszás) 1533 p
2. Storcz Botond (kajak-kenu) 1207
3. Kulcsár Győző (vívás, párbajtőr) 495
Edző:
1. Kovács István (torna) 1020 p
2. Csipes Ferenc (kajak-kenu) 852
3. Fehérvári Balázs (úszás) 719 (dem)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?