Aranyos dunaszerdahelyi kézis lányok (FOTÓK+VIDEÓK)

HCDAC_MolLiga_unnep

Vasárnap a dunaszerdahelyi HC DAC története során először nyerte meg a női kézilabda MOL Ligát, miután hazai pályán egy, a Stupava ellen aratott 43:18-as győzelemmel az utolsó fordulót megelőzően behozhatatlan előnyre tett szert a vágsellyeiek előtt.

A dunaszerdahelyi sportcsarnok bejáratánál vasárnap délután hosszú sorok kígyóztak, a szurkolók is tudták, hogy megéri jegyet váltani a Stupava elleni mérkőzésre. A nézőtéren fél órával a kezdés előtt csak nagyítóval lehetett üres helyet találni, sőt, a kapu mögötti szektorban már a lépcsők is megteltek. A hazai csapat bemutatása alatt a lelátó legnagyobb része aranyba, a fennmaradó pedig sárga-kékbe borult, és bár a meccs első gólját a vendégek lőtték, nem volt kérdés, ki lesz a győztes. Bő négy perc után már 4:1 volt az állás, a dunaszerdahelyiek pedig öt perccel a szünet előtt már tíz góllal vezettek. A HC DAC gálaelőadását a helyszínen nézte végig a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) pénteken megválasztott új elnöke, a korábbi 229-szeres válogatott kézilabdázó, Ilyés Ferenc is.

Az ünnepi hangulat mellett egy szokatlan epizódja is volt a találkozónak, amikor 8 másodperc alatt két piros lapot is felmutattak a játékvezetők. Előbb a Tatran részéről Mária Holešová állt ki, aki elgáncsolta a szélről a kapu elé törő Juhos Katát. A megítélt büntetőt Sári Barbara végezte el, de eltalálta a kapus fejét, amiért szintén járt a piros. A zsűriasztalnál jelezték, hogy a játékosoknak el kell hagyniuk a játékteret és a lelátóról kell nézniük a mérkőzést, de mivel ott hely nem volt, Holešová a kapu mögött, az utánpótlás-játékosok mellett is feltűnt a folytatásban.

Debre Viktor vezetőedző folyamatosan forgatta csapatát, minden játékosnak lehetőséget adott. A második játékrészben a dunaszerdahelyi szurkolók nagy örömére szinte szárnyakat kapott a hazai nevelésű Pénzes Mónika. A mindössze 19 éves balszélső végül 12 góllal a mezőny legeredményesebb játékosaként zárt. A sárga-kékek 43:18-ra győzték le ellenfelüket és egyben megszerezték történelmük első bajnoki címét.

PénzesMónika2023.ápr

Juhos Katát az ünneplés közben arról kérdeztük, mi változott az elmúlt évekhez képest, hogy két harmadik hely után sikerült fellépni a dobogó tetejére. „Nehéz lenne megfogalmazni, hogy mi volt más ebben a szezonban, mint amikor ide érkeztem. Az biztos, hogy idén is nagyon sokat dolgoztunk, talán még többet, mint korábban. Fontos volt, hogy jobban el tudtuk osztani a terheket a csapaton belül. Mindig volt vezéregyéniség a pályán és nemcsak egy vagy két ember, hanem többen is vállalták ezt a szerepet. Talán mi sem gondoltuk az év elején, hogy ide juthatunk, de annál jobban örülünk most, boldogok vagyunk” – válaszolta a csapat kapitánya.

Ugyan a MOL Liga serlege még nem került átadásra, a szurkolók gondoskodtak arról, hogy méltó módon ünnepelhessen a csapat. A kemény mag tagjai egy hatalmas kupával avatták bajnokká az együttes tagjait, de torta, pezsgő, konfettieső és tűzijáték is színesítette az estét. A csapat első számú kapusa pénteken a születésnapja, vasárnap pedig már a bajnoki cím miatt fogadhatta a gratulációkat. „Reménykedtem benne, hogy ilyen jól fog végződni a 23. születésnapom, hogy kétszer ünnepelhetek a héten. Örülök neki, hogy megnyertük a bajnokságot. Nagyon sok munka volt benne, megérdemeltük a sikert. Úgy érzem, hogy tudtam segíteni a csapatot ebben a szezonban. Bár még vannak hiányosságaim, de remélem, hogy ezeket tudom a jövőben pótolni – nyilatkozta lapunknak Magera Noémi, aki azt is megfogalmazta, miért zárultak ebben a szezonban győzelemmel azok a mérkőzések, amelyeken nem ment olyan jól a játék a csapatnak. – Talán az volt a plusz, hogy nagyon jól összekovácsolódtunk, az akaratunk és az összetartás hozta meg most a gyümölcsét.”

Hasonlóan látta a helyzetet a csapat gólfelelőse, Élő Beatrix is. „Mikor ide igazoltam, abban egyeztünk meg, hogy lépésről lépésre fogunk haladni a csapat építésében és így a helyezésekben is. Az első évben az első hat hely valamelyikét szerettük volna elérni, amit túlteljesítettünk, harmadikok lettünk. Tavaly szintén a dobogó harmadik helyén végeztünk, az egy kicsit csalódás volt, hogy nem sikerült előrelépni. Idén már úgy mentünk neki a szezonnak, hogy szeretnénk megnyerni a MOL Ligát, és nagyon örülök, hogy ez sikerült. Nem volt semmi jelentős változás idén, amit ki lehetne emelni, talán csak jobban összekovácsolódtunk az idő múlásával. A mag Debre Viktor érkezése, vagyis már a harmadik szezon óta együtt maradt. Talán mondhatom, hogy ha álmunkból felkeltenek is, tudjuk, hogy mit csinál a másik – mondta a HC DAC jobbátlövője, aki szerint bár tudták, mi vár majd rájuk, igyekeztek csak az ellenfélre összpontosítani. – Ugyanúgy készültünk, mint bármelyik meccsre. Nyilván ott volt a fejekben, hogy mivel fog járni ez a mai nap, de megbeszéltük, hogy ne becsüljük le az ellenfelet. Hallottuk, hogy nagyon sokan lesznek ma és nagyon készülnek, így mi is szerettünk volna hozzátenni és megmutatni, hogy nem véletlenül nyertük meg a MOL Ligát. Nagyon sokat tettek bele a szurkolók is, köszönjük nekik, egészen felejthetetlen élménnyé tették ezt az estét” – zárta beszélgetésünket Élő.

A klub által nyújtott stabilitás mellett Magera Noémi is kiemelte a drukkerek támogatását. „Elképesztő, amit a szurkolóink ma is hozzátettek és megszervezték ezt a meccs utáni ünneplést. Nagyon köszönjük nekik, mert fantasztikus hangulatot teremtettek. Most viszont még nem a pihenés következik, szeretnénk kijavítani azt, amit a Szlovák Kupa döntőjében elhibáztunk. Nagyon fogunk készülni a következő meccsekre is” – utalt a kapus a MOL Liga utolsó fordulójára, ahol Plzeňben lépnek pályára és elsősorban az ezt követő szlovák bajnoki rájátszásra, ahol a közös cseh–szlovák bajnokság győzteseként kedvező helyzetbe került a HC DAC.

A Szlovák Kézilabda-szövetség (SZH) a MOL Liga 2022/2023-as szezonjának győztesét 2320 eurós prémiummal jutalmazza, míg az ezüstérmét szintén bebiztosító vágsellyei Duslo 1660 euróval „gazdagodhat”.

Érdekes

Ti vagytok a mi csillagaink

A szurkolók már a mérkőzés előtt kifeszítették a „Ti vagytok a mi csillagaink” feliratú drapériát, a játékosok pedig rászolgáltak a pompás jelzőre, hiszen roppant magabiztosan szerezték meg szezonbéli 18. győzelmüket, ami számukra aranyat ért. A mérkőzés után ugyan a hivatalos kupaátadás még elmaradt, de a szurkolók tettek róla, hogy ne térjenek haza üres kézzel a játékosok. Az ünneplés közepette a drukkerek és a csapat együttes erővel dobálta magasba a sikeredző Debre Viktort, aki három év alatt a csúcsra vezette csapatát.

A HC DAC az utolsó fordulót követően a szlovák bajnoki rájátszásban újabb aranyéremért harcolhat majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?