Aranyévek után ezüstévad Hodoson

Három bajnoki elsőség után a megváltozott erőviszonyoknak megfelelően a második hely jutott a hodosi csapatnak a férfi-asztaliteniszextraliga 2017/2018-as évadjában, miután a bajnoki döntő mindhárom mérkőzését elvesztette az esélyesebb Hontianske Trsťany/Dudince ellen.

Három bajnoki elsőség után a megváltozott erőviszonyoknak megfelelően a második hely jutott a hodosi csapatnak a férfi-asztaliteniszextraliga 2017/2018-as évadjában, miután a bajnoki döntő mindhárom mérkőzését elvesztette az esélyesebb Hontianske Trsťany/Dudince ellen. Két gyűgyi 5:2 után szombaton otthon 5:3-ra kapott ki a csallóközi alakulat. Jozef Kmeť hodosi klubelnök válaszolt kérdéseimre.

A döntő harmadik mérkőzését is elvesztették. Csak az történt, amit várni lehetett?

Bíztam abban, hogy legalább egy meccsen elkapjuk őket, de Bardoň és Diduh is hozta nekik a pontokat. Szombaton ugyan Muskó legyőzte Diduhot, és Bardoňtól is csak öt játszmában kapott ki, de ez kevés volt, valójában csak megszorongatni tudtuk őket, beismerem, jobbak voltak. Novotában kicsit csalódtam, egyik meccsen sem tudott legyőzni valakit az ellenfél ászi közül, igaz, ez csak Muskónak sikerült Diduh ellen. Küzdöttek, jól játszottak a fiúk, de a honti alakulat még jobb volt. Az ukrán Diduhot ismerjük, hiszen tavaly még velünk volt bajnok, és Bardoň is lehúzott nyolc évadot a roppant erős német Bundesligában. A tapasztalat és a rengeteg nehéz meccsen edződés a döntő pillanatokban a javukra billentette a mérleg nyelvét.

Olyan csapattal szemben vesztették el a bajnoki döntőt, amely már nem is létezik, hiszen tulajdonosa jó előre bejelentette, nem folytatja, neki elég volt egy bajnoki cím is. Mit szól ehhez?

Nem egyedi eset az extraligában. Már korábban kétéves szereplés után meglépték a selmecbányaiak, és hasonlóan látványos kivonulás volt a Holíčé is, miután négy éve megfosztottuk bajnoki címétől. Nálunk, a Csallóközben nem ez a szokás.

Vagyis a hodosi csapat ősztől is ott lesz az extraligában?

Ott bizony. És erős csapattal. Csak az a kérdés, hogy mennyire erősítenek az ellenfelek. De az még a jövő hónapok zenéje.

Mennyit ér a három arany után az ezüstérem? Visszalépés?

Nálunk folyamatos munka folyik, már negyedik éve az élvonalban, annak is élmezőnyében vagyunk. Három esztendeig egyeduralkodók voltunk, idén akadt egy erősebb ellenfél. De a döntő mindhárom összecsapásán helytálltak a fiúk, színvonalas volt a finálé, a sportág ünnepévé vált. Számunkra még nem ért véget az idény, mert májusban a szuperligás döntő vár ránk. Abban is címvédőként harcolunk az elsőségért.

Hodosi meccstények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?