Aranyat vár mindenki

Szkiníász. Ma másodszor száll vízre az olimpiai versenypályán a komáromi kajaknégyes. Délelőtt fél tíz előtt öt perccel kezdődik az ezer méteres táv döntője, amelyben Szlovákia egyetlen éremesélyes hajójaként indul.

Olimpai aranyért hajtanak ma a komáromiakSoós Tibor, a Riszdorfer Richárd és Mihály, Vlček Erik, Juraj Bača alkotta egység edzője még a rajt előtti napon is visszafogott volt, azt mondta: dobogóra várja védenceit, de biztosan örülne, ha a legfelsőbb fokán végeznének.

Négyéves igyekezetük végéhez érnek ma a komáromiak. Kajakuk a 2001-es, poznani világbajnokság óta nem talált legyőzőre. Vajon folytatódik-e a remek sorozat? „Szép a sport, de a kimondott esélyesek is gyakran csődöt mondanak. Emlékezzenek csak a nemrégi foci Eb-re” – próbálja másra terelni a szót Soós Tibor, de azt nem tudja elkerülni, hogy ne kerüljön szóba védencei előfutamban mutatott evezése. „Úgy éreztem, mintha a fiúk pengetnék az idegeimet. Olyan teljesítményt nyújtottak, amely nem kell, hogy elég legyen az éremszerzéshez. Egy perc alatt kilencvenhét csapásszám? Az nagyon kevés. Ők százhúszra is képesek. Megkérdezték az ellenfelek, hogy mit takargattunk, de mi előtte valóban nem egyeztünk meg semmiben.”

Riszdorferék a látottak alapján magabiztosan, megeröltetés nélkül lettek futamelsők, és ma a szkiníászi pályán bizonyíthatják, hogy továbbra is a világ legjobbjai. Nem lesz könnyű dolguk, mert a szeles és gyakran hullámzó víz nemigen kedvez nekik, de ezzel az akadállyal is férfiasan felveszik a harcot. „A döntőben nem lehet taktikázni, arra ráfázhatnánk. A magyarok az előfutamban is teljes erőbedobással hajtottak, legalábbis nekem úgy tűnt. Valahogy így kell majd menni a fináléban is, s bízom benne, védenceim erre képesek lesznek – vélekedik Soós edző. „Az edzésen 2:57 perc körüli időket érünk el, a döntőben akár tíz másodperccel jobban kell szerepelni. A szkiníászi víz nagyon gyors és és meleg” – tette hozzá.

Szokatlan volt, hogy hétfő óta nem versenyzett a négyes, edzésekkel készültek a mai döntőre komáromiak, akárcsak ellenfeleik. A szám másik nagy esélyese, a magyar hajó, de beleszólhat az elsőség kérdésébe a fehérorosz és a német egység is. „Nem mernék jósolni, de úgy vélem, gyors és izgalmas verseny lesz. Az dönt majd, kiknek segít jobban a hátszél” – fejezte be fejtegetését Soós Tibor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?