Áprilisban kezdenek a sporthorgászok

horgász
Nagykapos |

Ismertté vált az országos úszós sporthorgászbajnokság 2. osztályában szereplő nagykaposi Maros Mix Tubertini csapatának 2023-as, három fordulóból álló bajnoki versenynaptára, illetve az egyesület tagjainak honi és külföldi versenyei is.

Az egyesület sportvezetőjének, Vernárszky Gyulának tájékoztatása alapján az első osztályba való visszakerüléséért először Galántán a Kis-Dunánál tehetnek (április 28–30.). A sorozat Nagymihályban (Széles-tó, augusztus 28–30) folytatódik, míg a záró körnek Zsolna ad otthont (szeptember 8–10).

Ami a honi versenyeket illeti, versenyzőik két alkalommal is helyet foglalnak majd a Laborc folyó partján. Először júniusban Homonnán (Podvihorlatský pohár), szeptemberben pedig Vajánban (Copus Cup). Az idősebbek ezúttal is harcba szállnak a szlovák bajnoki címért, a veteránok és a seniorok számára júniusban, Eperjesen sorra kerülő viadalon. A hölgyek egy hónappal később küzdenek meg ugyanitt a bajnoki helyezésekért.

Ami pedig a nemzetközi szereplést illeti, az ezzel járó anyagi kiadások miatt kérdéses a részvételük a versenyeken. Magyarországon Európa-bajnokságot, míg Szerbiában világbajnokságot rendeznek a nyári hónapokban.

Elsősorban azt szeretném, hogy jó teljesítményt nyújtsunk minden versenyen. Ezzel elérhetjük legfőbb célunkat: visszakerülni az első ligába, ehhez viszont dobogóra kell kerülnünk. E cél érdekében a közbeeső versenyek – korosztálytól függetlenül – jó szolgálatot tehetnek. A csapat tagjainak összetétele nem változott, ugyanezzel a kerettel próbálunk eredményesek lenni a hazai és nemzetközi vizeken. Az egyesület jó hírnevét tovább szeretnénk öregbíteni határon innen és túl” – nyilatkozta lapunknak Vernárszky.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?