Újra taroltak a nagykaposiak a Copus Cupon

sporthorgászat

Megismételték a tavalyi Copus Cupon elért nagyszerű sikerüket a nagykaposi sporthorgászok. A Maros Mix Tubertini egyesület tagjai az úszós versenyszámban mind egyéniben, mind a csapatversenyben győzni tudtak. 

A Laborc folyó versenyre kijelölt, közel 1 km-es partszakaszán az egyéniben induló 13 résztvevő között 6 nagykaposi foglalta el a sorsolás alapján kapott helyét. A több, mint négyórás verseny során Petőcz Károly volt az, aki a legjobban tudott alkalmazkodni a körülményekhez, ő vehette át az elsőségért járó jutalmat – egy tv-készüléket – Nagykapos polgármesterétől, Petrikán Pétertől. A győztes fia, Petőcz Tamás is kiválóan szerepelt és harmadik lett, közéjük az eperjesi Daniel Olejňák ékelődött be. Csapatban öt egyesület versengett egymással. Az A keretet erősítő Fleischer Bertalan–Petőcz Károly–Petőcz Tamás hármas megőrizte az elmúlt évben megszerzett elsőségét. 

A Copus Cup keretében 17-edszer megrendezett feederben már nem ment ilyen jól a nagykaposiaknak, bár az előző kiíráshoz képest nyolc helyet előrébb lépve, Bencsik Jánosnak most a 4. helyet sikerült elcsípnie. Ebben a versenyszámban a királyhelmeciek vitték a prímet. Ifjabb Breuer Richárd valamint édesapja, Breuer György az első, illetve a harmadik helyet szerezték meg a 16 fős mezőnyben. 

A nagy forróság mellett egyéb hátráltató tényezőkkel is szembe kellett nézniük a versenyzőknek. „A folyó alacsony vízállása és annak oxigénhiánya nagyban befolyásolta a versenyt, s ez sajnos az utóbbi években gyakori jelenség. Több versenyző ezért is lépett vissza, az időjárást nem tudjuk befolyásolni. Akik viszont itt voltak, bebizonyították, hogy a sporthorgászat iránti szeretet minden szélsőséget felülírhat. Ezért is jár a nagy gratuláció a győzteseknek, de természetesen minden helyezettnek is. A helyezésekért járó értékes tárgyi jutalmak képletesen szólva jó horogra akadtak. Mindnyájan nagyon örülünk annak, hogy az úszós versenyszámban ismét remekeltünk. A feederben viszont van még némi lemaradásunk – nyilatkozta az Új Szónak a csapat vezetője, Bencsik János, önkritikusan értékelve saját szereplését. – Negyedik helyezésemmel elégedett is vagyok, meg nem is. Amennyiben nem hamarkodom el a dolgokat, és jobban odafigyelek a körülöttem zajló történésekre, akkor eggyel előrébb is végezhettem volna. De ebből is tanul az ember.

A nagykaposiak az év végéig még két versenyen bizonyíthatnak. 

Érdekes

27. Copus Cup

Úszós versenyszám, egyéni: 1. Petőcz Károly (Nagykapos) 2675 g, 2. Daniel Olejňák (Eperjes) 2635 g, 3. Petőcz Tamás (Nagykapos) 980 g, 4. Fleischer Bertalan 2495 g, ... 8. Timko Péter 1270 g, 11. Jecko Dominik 980 g, 12. Bencsik János 690 g (mind a négyen nagykaposiak)

Csapat: 1. Nagykapos A 6150 g, 2. Nagymihály 4890 g, 3. Eperjes 4555 g, 4. Nagykapos B (Bencsik János–Jecko Dominik–Timko Péter) 2940 g, 5. Homonna 565 g.

Feeder: 1. Breuer Richard (Királyhelmec) 1930 g, 2. Kastély József (Nagymihály) 1430 g, 3. Breuer György (Királyhelmec) 825 g, 4. Bencsik János (Nagykapos) 1765 g

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?