Anja Pärson kirobbanó formában

Aare. A svéd Anja Pärson a szuperóriás-műlesiklás után tegnap megszerezte második aranyát az alpesi sí-világbajnokság szuperkombinációs számában.

Aare. A svéd Anja Pärson a szuperóriás-műlesiklás után tegnap megszerezte második aranyát az alpesi sí-világbajnokság szuperkombinációs számában.

A 25 éves síelőnő már a délelőtti lesiklás után vezetett, a műlesiklásban elég volt a hatodik legjobb idő a végső győzelemhez, ami összesítésben a hatodik vb-aranyát is jelentette. Pärson így a harmadik legsikeresebb síelőnő a világbajnokságok történetében. „Nagyon nehéz idény van mögöttem, örülök, hogy így végződött. Ez volt életem legnehezebb versenye” – mondta a világbajnok.

Kellemes meglepetés Veronika Zuzulová 9. helyezése. A szlovák hölgy a lesiklás után még csak a 35. helyen állt, ám a műlesiklásban elért bravúros harmadik idejével bekerült a legjobb 10 közé.

„Nem vártam ilyen eredményt, de nagyon örülök a mai teljesítményemnek. A lesiklással is meg vagyok elégedve, hiszen nem volt nagy a lemaradásom. A műlesiklás pedig nagyszerűen sikerült, ezért sikerült feljönnöm. A pálya is jó volt, bár érezni lehetett, hogy előttem már harmincan végig-mentek rajta” – nyilatkozta Zuzulová.

A másik két versenyző közül Soňa Maculová a 28. helyen végzett, Eva Hučková pedig a műlesiklásban kiesett.

SZUPERKOMBINÁCIÓ: 1. Pärson (svéd) 1:57,69, 2. Mancuso (amerikai) +0,81, 3. Schild (osztrák) +0,85, ... 9. Zuzulová (szlovák) +3,05, … 28. Maculová (szlovák) 13,54. (s, bp)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?