Angol-magyar - Buzánszky Jenő győzni jár a Wembleybe

London |

<p>Illusztris vendég lepte meg kedden a Wembley Stadionban gyakorló magyar labdarúgó-válogatottat: Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás játékosa tűnt fel a játéktér mellett.</p>

A 85 éves futballistáról kevesen tudják, hogy az Évszázad mérkőzésén - a londoni 6-3-on - kívül többször is játszott a brit főváros impozáns arénájában, és eddig még soha sem veszített.
"Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy több alkalommal is megfordultam itt a 6-3 után - nyilatkozta az MTI-nek Buzánszky, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség meghívására érkezett Angliába. - Egyszer a parlamenti válogatottal játszottunk itt, majd az ifjúsági válogatottal jártam erre, aztán a Diák Labdarúgó Szövetség ötvenéves jubileuma alkalmából is pályára léptünk, és büszkén mondhatom, hogy még soha sem veszítettem, remélem, a mieink sem fognak."
Buzánszky hozzátette: az újjáépített Wembley Stadion méltó az elődjéhez, melyet a "labdarúgás szentélyének" neveztek. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, Magyarországon is rendkívül fontos lenne, hogy a labdarúgást körülvevő infrastruktúra fejlődjön.
A legendás játékos elmondta: természetesen ha a Wembley Stadionról van szó, azonnal a 6-3 jut az eszébe: "Az a magyar labdarúgás történetének legnagyobb sikere volt, hiszen az angolok akkor már kilencven éve nem kaptak ki hazai pályán. Ott tudtunk nyerni, ahol az európai futball megszületett. Erre mondtam azt, hogy ami kilencven évig sikerült, az abban a kilencven percben nem..."

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?